Így készül a legfinomabb sertéspörkölt
Pörköltet évszaktól függetlenül, bármikor készíthetsz, a fűszeres ragu mindig jólesik.
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
A szürke télben igazi felüdülés a forró, fűszeres étel, amivel egy kicsit a nyári bográcsolásokat is megidézheted.
Ha szereted a csípős ízeket, akkor tégy bele egy kis erős paprikát, ha pedig pikánsabbra szeretnéd, pár csepp vörösbor sem tesz rosszat neki.
Sertéspörköltrecept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka vagy -comb
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tv paprika
- 2 paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg alaposan, és vágd egységes méretű - nagyjából 1,5x1,5 centis - kockákra, aztán tedd egy kicsit félre. A szalonnát is darabold fel, majd a hagymát is. Egy mély serpenyőben vagy egy közepes lábasban olvaszd zsírjára a szalonnát, add hozzá a zsiradékot, majd fonnyaszd meg a hagymát.
Amikor szép üveges, add hozzá a húst a köménnyel együtt, keverj rajta párat, majd add hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy le ne égjen. Sózd és borsozd kedvedre, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, de az se baj, ha nem teljesen merülnek el a húsdarabok.
Ezután darabold fel a tv paprikát és a paradicsomot, és add a többiekhez. Hagyd, hogy együtt szépen megfőjenek. Amikor már kezd puhulni a hús, a fokhagymákat darabold fel, és keverd az ételhez. Mielőtt leveszed a tűzről, még kóstold meg, és utólag sózd, borsozd, ha szükséges, ezután már tálalhatod is.
Fűszerek a legjobb formájukban
Tudod, hogy melyik fűszert mikor érdemes a fazékba dobnod? Most adunk néhány ötletet, hogy igazán ízletesek legyenek az ételeid.
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- bazsalikom
Az eredeti bolognai szósz receptje

- marha
- sárgarépa