A legfinomabb babgulyás receptje
Régi recept szerint
A tél közepén kevés jobb dolog történhet, mint hogy eléd kerül egy tál forró és laktató babgulyás.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sűrű és forró babgulyás igazi életmentő, ha érzed, hogy közeleg a nátha, ez az egyik legjobb és legfinomabb fogás, amihez fordulhatsz, egy kis csípős paprikával feldobva csodákra képes.

Készíts bele csipetkét, ehhez egy tojást üss egy tálkába, adj hozzá egy csipet sót, és keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz. Ha ez megvolt, forró vízbe-levesbe mártott késsel egy vágódeszka szélén szépen beleszaggathatod a levesbe.

Babgulyás

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár
  • 40 dkg tarkabab
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 egészen kicsi fej zeller
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • néhány szem egész bors
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

A babot áztasd be egy éjszakára, ez az első lépés, ha ezt megtetted, kész is vagy, mehetsz pihenni. Amikor eleget ázott a bab, tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket, tisztítsd meg a húst, kockázd fel nagyjából egységes méretű részekre, majd tedd félre.

A vöröshagymát pucold meg, majd kockázd fel egészen apróra. Vedd elő a legszebb gulyásfőző lábasodat, az aljába tegyél annyi zsiradékot, amin szépen megfonnyaszthatod a hagymát. Gyújts a lábas alá, majd dinszteld meg rajta a kockára vágott hagymát.

Amikor már szép üveges, add hozzá a húst a kömény társaságában, és pirítsd meg kissé. Amikor már kifehéredtek a húskockák, keverd hozzá a pirospaprikát, majd öntsd fel bő vízzel - többel, mint amennyi ellepi! -, add hozzá a babérleveleket, az egész borsot, sót ízlés szerint, és hagyd főni. Egy másik lábasban főzd félkeményre a babot, majd öntsd le róla a vizet, és utána add a húsos léhez.

Amikor már kissé megpuhult a hús, add hozzá a karikára vagy kockára vágott zöldségeket és a fűszereket. A petrezselymet még ne! Kis lángon hagyd főni az egészet, amíg minden szépen megpuhul.

Amikor ez megtörtént, kóstold meg a levesed, fűszerezd még utólag, tedd bele a petrezselymet, hagyd még pár percig a lángon, és kész is van.

Sós sütemények kelt tésztából

Azt senki sem vitatja, hogy nincs jobb egy tál forró babgulyásnál, de hogy az élményt még fokozhatod azzal, ha mellé kelt tésztából készült finomságot kínálsz, az is biztos.

Blog.hu ajánló