Így készíts knédlit!
Szaftos húsokhoz a legjobb köret
A csehek jellegzetes étele a knédli, ha valamilyen szaftos ragut készítesz, ez való mellé!

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A knédli nem a legegyszerűbb köret, amit az asztalra varázsolhatsz, de ha szeretsz a konyhában tevékenykedni, akkor nem lesz nagy feladat.

Ha csak kevesen - két-három fő - eszitek, érdemes lefelezned a megadott mennyiségeket, úgy is bőven elég lesz! Zöldfűszerekkel gazdagítva még finomabb, próbáld ki friss petrezselyemmel!

Knédli

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt - fele-fele arányban rétes- és búzaliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • olaj 
  • víz

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben, a cukor társaságában, amíg pedig felfut, mérd ki a többi hozzávalót. A lisztbe üsd bele a tojást, add hozzájuk a sót, és készíts magad mellé két-két és fél deci vizet.

Amikor felfutott az élesztő, add a liszthez azt is, majd gyúrd össze az egészet, a vizet pedig folyamatosan adagold, a cél egy könnyen formázható, közepesen lágy tészta. Gyúrd át jó alaposan, majd fedd le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyd egy órát kelni. Ha ez letelt, és szépen feljött a tészta, lisztezett felületen sodord hengerré, majd vágd négy-öt egyenlő darabra, annak függvényében, hogy mekkora knédliket szeretnél.

Hagyd így pihenni őket 10-15 percet, ez alatt előkészítheted a főzőalkalmatosságot. A knédlit gőz felett kell főzni, így szükséged lesz egy lábasra, forró vízzel töltve, és valamire, amin a gőz átjut, de knédli nem esik bele a vízbe.

Ha nincs más, állíts valamit az edénybe, ami megtart egy, az edénynél kisebb átmérőjű lapot, az tökéletesen megfelel majd. Amikor forr a víz, tedd erre a lapra a knédliket, majd fedd le az edényt, és negyed óra múlva vedd ki a már kész darabokat. 

Szaftos fogások a friss knédlihez

A knédli arra lett kitalálva, hogy lehessen vele tunkolni. Hogy a zamatos fogások még jobban essenek, összegyűjtöttünk pár ételt, amihez biztosan jó köret lesz a knédli.

Ezt is szeretjük