A tökéletes pizzatészta receptje
Így készítsd otthon, hogy finom legyen
A ropogós és fűszeres pizza olyan étel, amit jobb, ha megtanulsz sütni, bármikor jól jöhet.
- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »
- 5 ruhakombináció, ami a 2000-es évek elején menő volt, de ma már kicsit sem sikkes: még jó, hogy nem mindent melegít fel a retró divat »
- Nincs 160 centi, de zseniálisan variálja a divatos fazonokat: ha így öltözöl, a bő ruhák sem nyomják össze az alakod »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
Ha még sohasem készítettél kelt tésztát, akkor se ijedj meg a feladattól, egyszer mindent el kell kezdeni, és egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik.
A tésztába keverhetsz zöldfűszereket, frissen őrölt borsot és akár sajtot is, így még zamatosabb lesz a végeredmény!
Pizzatészta
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos víz
- 4 kanálnyi olívaolaj
- 1 kiskanálnyi cukor
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként a langyos vízben keverd el a cukrot, és add hozzájuk az élesztőt, majd meleg helyen futtasd fel, erre a legalkalmasabb az 50 fokra melegített sütő, ott biztosan szépen felfut majd. Amíg ez megtörténik, a lisztet mérd ki, és a közepén alakíts ki egy kis mélyedést, valamint add hozzá a sót is.
Amikor felfutott az élesztő, öntsd hozzá azt is, és kanalazd rájuk az olajat, majd dolgozd össze az egészet jó alaposan, többször is átgyúrva. Ha összeállt, elengedte az edény oldalát, akkor jó, ha szükséges, még némi vízzel lágyíthatod a tésztát.
Ezután fedd le egy laza szövetű ronggyal, és tedd meleg helyre kelni, legalább 40-50 percre.
Amikor a duplájára nőtt, már dolgozhatsz is vele tovább. Alakíts belőle egy-egy adaghoz alkalmas golyókat, majd nyújtsd őket pizza formájúra, kend meg a kedvenc feltéteddel, és süsd készre őket 200 fokra előmelegített sütőben.
Az olaszok kedvenc pizzafeltétei
Nézd meg, mi kerül a pizzára az őshazájában, és próbáld ki az eredeti kedvenceket!
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- pogácsa
Egyszerű és gyors pogácsarecept

- paradicsom
- zöldség
Lúgosító minestrone leves salaktalanításhoz

- sajt
- csirke