Így készül a sajtos, ropogós röszti
Finomabb, mint a hagyományos változat
Az egyébként is nagyon finom röszti sajttal a legjobb.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bármilyen étel legyen is a kedvenced, az biztos, hogy sajttal még finomabbá varázsolhatod - nincs ez másképp az ezernevű rösztivel sem.

Egy kis kék sajttal igazán pikáns ízt kölcsönözhetsz neki, de remekül illik mellé a frissen reszelt parmezán is, ahogy sima trappistával is finom lesz. 

Sajtos röszti

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg sajt - minél jellegzetesebb ízűt választasz, annál finomabb lesz a végeredmény
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • 10 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeld őket egy tálba. Ha ezzel végeztél, a sajtot is reszeld mellé, majd jöhet a tojás, a zsír, a liszt és ízlés szerint a só, a frissen őrölt bors - esetleg némi zöldfűszert is keverhetsz a masszába, ha épp olyan hangulatodban vagy. A lisztet érdemes apró adagokban hozzáadni, így látod majd, hogy mikor kezd összeállni formálható masszává a krumplis keverék.

Ha ezt elérte, forrósíts egy serpenyőben annyi olajat, hogy legalább félig ellepje a majdani lapcsánkákat.

A krumplis masszából vegyél ki mindig egy kicsit, formálj belőlük apró, lángosszerű formákat, majd hirtelen süsd ki őket a forró olajban. Szedd papírtörlőre, és már fogyaszthatod is. 

Szaftos húsok a ropogós röszti mellé

Ugyan a legtöbb dietetikus valószínűleg sírva menekülne egy ilyen menü elől, néha azért nem árt az élvezetek halmozása: süss te is valamilyen finom, fűszeres húst a sajtos tócsni mellé!

Blog.hu ajánló