Így készül a sajtos, ropogós röszti
Finomabb, mint a hagyományos változat
Az egyébként is nagyon finom röszti sajttal a legjobb.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bármilyen étel legyen is a kedvenced, az biztos, hogy sajttal még finomabbá varázsolhatod - nincs ez másképp az ezernevű rösztivel sem.

Egy kis kék sajttal igazán pikáns ízt kölcsönözhetsz neki, de remekül illik mellé a frissen reszelt parmezán is, ahogy sima trappistával is finom lesz. 

Sajtos röszti

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg sajt - minél jellegzetesebb ízűt választasz, annál finomabb lesz a végeredmény
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • 10 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeld őket egy tálba. Ha ezzel végeztél, a sajtot is reszeld mellé, majd jöhet a tojás, a zsír, a liszt és ízlés szerint a só, a frissen őrölt bors - esetleg némi zöldfűszert is keverhetsz a masszába, ha épp olyan hangulatodban vagy. A lisztet érdemes apró adagokban hozzáadni, így látod majd, hogy mikor kezd összeállni formálható masszává a krumplis keverék.

Ha ezt elérte, forrósíts egy serpenyőben annyi olajat, hogy legalább félig ellepje a majdani lapcsánkákat.

A krumplis masszából vegyél ki mindig egy kicsit, formálj belőlük apró, lángosszerű formákat, majd hirtelen süsd ki őket a forró olajban. Szedd papírtörlőre, és már fogyaszthatod is. 

Szaftos húsok a ropogós röszti mellé

Ugyan a legtöbb dietetikus valószínűleg sírva menekülne egy ilyen menü elől, néha azért nem árt az élvezetek halmozása: süss te is valamilyen finom, fűszeres húst a sajtos tócsni mellé!

Ezt is szeretjük