Így készül a sajtos, ropogós röszti
Az egyébként is nagyon finom röszti sajttal a legjobb.
Bármilyen étel legyen is a kedvenced, az biztos, hogy sajttal még finomabbá varázsolhatod - nincs ez másképp az ezernevű rösztivel sem.
Egy kis kék sajttal igazán pikáns ízt kölcsönözhetsz neki, de remekül illik mellé a frissen reszelt parmezán is, ahogy sima trappistával is finom lesz.
Sajtos röszti
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 15 dkg sajt - minél jellegzetesebb ízűt választasz, annál finomabb lesz a végeredmény
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsír
- 10 dkg liszt
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
25 perc
Elkészítés menete:
A krumplikat pucold meg, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeld őket egy tálba. Ha ezzel végeztél, a sajtot is reszeld mellé, majd jöhet a tojás, a zsír, a liszt és ízlés szerint a só, a frissen őrölt bors - esetleg némi zöldfűszert is keverhetsz a masszába, ha épp olyan hangulatodban vagy. A lisztet érdemes apró adagokban hozzáadni, így látod majd, hogy mikor kezd összeállni formálható masszává a krumplis keverék.
Ha ezt elérte, forrósíts egy serpenyőben annyi olajat, hogy legalább félig ellepje a majdani lapcsánkákat.
A krumplis masszából vegyél ki mindig egy kicsit, formálj belőlük apró, lángosszerű formákat, majd hirtelen süsd ki őket a forró olajban. Szedd papírtörlőre, és már fogyaszthatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Szaftos húsok a ropogós röszti mellé
Ugyan a legtöbb dietetikus valószínűleg sírva menekülne egy ilyen menü elől, néha azért nem árt az élvezetek halmozása: süss te is valamilyen finom, fűszeres húst a sajtos tócsni mellé!
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- alma
A tökéletes, ropogós krokett receptje
- olasz
- pizza
Serpenyős, vékony tésztás pizzarecept
- tojás
- cukor