Így lesz tökéletes a gofri
Ahogy régen a strandokon készítették
A ropogós, frissen sült gofri minden strandoló kedvence, de már csak kevés helyen igazán finom.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gofri a palacsinta távoli rokona, ennélfogva nagyjából pont ugyanolyan bonyolult készíteni is, rakd össze a hozzávalókat, találd ki, milyen feltéteket szeretnél, és már kezdődhet is a móka!

Ha nincs otthon gofrisütőd, ne keseredj el, süsd meg serpenyőben a kikevert tésztát, kicsit amorfak lesznek ugyan a kész gofrik, de az ízük mindenért kárpótol majd.

Gofrirecept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 0,5 liter tej
  • 2 nagyobb tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor - 12 gramm
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Gofrimasszát készíteni borzasztóan egyszerű dolog. Ha megvannak a hozzávalók, kimértél mindent, üsd a tojásokat egy alkalmas tálkába, keverd őket simára a cukorral, majd szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport, add hozzájuk a sót, keverd csomómentesre, majd fokozatosan adagold hozzájuk a tejet, ha már folyós, de még nem túl híg keveréket kaptál, akkor jó. Lehet, hogy egy kicsit kevesebb tej is elég lesz, de az is megtörténhet, hogy pótolnod kell hozzá egy kicsit.

Ezután már csak az olajat kell hozzáadnod, keverd el benne azt is. A gofrisütőt melegítsd be, majd szedj rá annyi masszát, amekkora a mérete alapján indokolt, és pár perc alatt süsd készre a gofridat.

Mindenütt jó, de legjobb otthon

Ez a mondás az ételekre is igaz, vehetsz a boltban bármit, ha ugyanazt otthon készíted, szinte biztosan jobb lesz, próbáld csak ki!

Ezt is szeretjük