A tökéletes zsemlegombóc receptje
Zsemlegombócot készíteni egyszerűbb, mint gondolnád!
Ha valamilyen finom, fűszeres, szaftos hús lesz az ebéd, akkor mindenképpen érdemes hozzá ezt a köretet készítened, ha pedig vadas, akkor szinte kötelező!
A kockákat fokhagymás vagy valamilyen más fűszerrel ízesített olajon is megpiríthatod, így még különlegesebb lesz a köret.
Zsemlegombóc
Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű, szikkadt zsömle
- 4 tojás
- 4 dl tej
- 1 csokor friss petrezselyem
- 35 dkg liszt
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben pirítsd át őket, ezt megteheted serpenyőben is a tűzhelyen, de jobban jársz a sütővel. Amíg pirulnak, a tojásokat keverd habosra a tejjel és egy kis sóval, majd keverd csomómentesre a liszttel.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha mindez megvan, a petrezselymet darabold fel, és szórd a masszához, majd szórd utána a zsemlekockákat is, tekerj bele némi borsot, dolgozd össze jól az egészet, majd hagyd pihenni 15-20 percet.
Egy közepes lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd a masszából gyúrj egységes méretű gombócokat, és tedd a vízbe őket. Kis lángon fortyogó vízben nyolc-tíz perc alatt készre főnek.
Még több különleges köret a hétvégi lakomához!
Ha valami újat készítenél a családnak, próbáld ki ezeket!
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- pogácsa
Egyszerű és gyors pogácsarecept
- sajt
- alma