A tökéletes zsemlegombóc receptje
Különleges köret szaftos húsokhoz
Zsemlegombócot készíteni egyszerűbb, mint gondolnád!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valamilyen finom, fűszeres, szaftos hús lesz az ebéd, akkor mindenképpen érdemes hozzá ezt a köretet készítened, ha pedig vadas, akkor szinte kötelező!

A kockákat fokhagymás vagy valamilyen más fűszerrel ízesített olajon is megpiríthatod, így még különlegesebb lesz a köret.

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes méretű, szikkadt zsömle
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 35 dkg liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben pirítsd át őket, ezt megteheted serpenyőben is a tűzhelyen, de jobban jársz a sütővel. Amíg pirulnak, a tojásokat keverd habosra a tejjel és egy kis sóval, majd keverd csomómentesre a liszttel.

Ha mindez megvan, a petrezselymet darabold fel, és szórd a masszához, majd szórd utána a zsemlekockákat is, tekerj bele némi borsot, dolgozd össze jól az egészet, majd hagyd pihenni 15-20 percet.

Egy közepes lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd a masszából gyúrj egységes méretű gombócokat, és tedd a vízbe őket. Kis lángon fortyogó vízben nyolc-tíz perc alatt készre főnek.

Még több különleges köret a hétvégi lakomához!

Ha valami újat készítenél a családnak, próbáld ki ezeket!

Ezt is szeretjük