A tökéletes zsemlegombóc receptje
Különleges köret szaftos húsokhoz
Zsemlegombócot készíteni egyszerűbb, mint gondolnád!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valamilyen finom, fűszeres, szaftos hús lesz az ebéd, akkor mindenképpen érdemes hozzá ezt a köretet készítened, ha pedig vadas, akkor szinte kötelező!

A kockákat fokhagymás vagy valamilyen más fűszerrel ízesített olajon is megpiríthatod, így még különlegesebb lesz a köret.

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes méretű, szikkadt zsömle
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 35 dkg liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben pirítsd át őket, ezt megteheted serpenyőben is a tűzhelyen, de jobban jársz a sütővel. Amíg pirulnak, a tojásokat keverd habosra a tejjel és egy kis sóval, majd keverd csomómentesre a liszttel.

Ha mindez megvan, a petrezselymet darabold fel, és szórd a masszához, majd szórd utána a zsemlekockákat is, tekerj bele némi borsot, dolgozd össze jól az egészet, majd hagyd pihenni 15-20 percet.

Egy közepes lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd a masszából gyúrj egységes méretű gombócokat, és tedd a vízbe őket. Kis lángon fortyogó vízben nyolc-tíz perc alatt készre főnek.

Még több különleges köret a hétvégi lakomához!

Ha valami újat készítenél a családnak, próbáld ki ezeket!

Ezt is szeretjük