3 levesbetét, amit mindenki szeret
Így készítsd el otthon!
Finomabbnál finomabb leveseket készíthetsz akár minden nap, dobd fel őket isteni levesbetétekkel!

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan finomak a boltban kapható megoldások is, de hamar unalmassá válhat a tészta és az ipari levesgyöngy, ezért jobb, ha házilag készítesz levesbetétet!

Bármelyiket választod, nyugodtan variálhatsz még rajta, keverj a masszájukba zöldfűszereket vagy erősebb ízű sajtot, a kenyérkockákat pedig tényleg bármivel megszórhatod, amit csak megkívánsz!

Levesgyöngy házilag

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Mintha csak galuskát készítenél, a tojást keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, és jöhet a sütés. Forrósíts olajat egy serpenyőben, amíg felmelegszik, formázz apró golyókat a tésztából, majd pirítsd őket aranybarnára. Szűrőkanállal szedd ki őket papírtörlőre, majd kínáld a leves mellé. Ha van otthon pár dekányi kelt tészta, abból is kisütheted!

Pirított kenyérkocka

Hozzávalók:

  • pár szelet kenyér
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint sajt

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

A kenyereket darabold nagyjából egységes méretű kockákra. A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra. A fokhagymát reszeld egy kis tálkába, és keverd el az olajjal, majd ezzel kend meg a kenyérkockákat, és szórd meg őket reszelt sajttal is. Ha ezzel kész vagy, told be a sütőbe, pár perc alatt készre pirulnak.

Grízgombóc

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 evőkanálnyi olaj
  • búzadara

Elkészítés ideje:

12 perc + a pihentetés.

Elkészítés menete:

A tojásokat üsd egy tálkába, add hozzájuk az olajat, majd ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. Lassan adagold hozzájuk a búzadarát, folyamatosan kevergetve, egészen addig, amíg közepesen sűrű massza nem lesz. Ha elérte ezt az állapotot, legalább fél órára tedd félre pihenni. Amikor ez letelt, formázz galuskákat a masszából, és enyhén sós forró vízben főzd őket készre.

Egyszerű, de nagyszerű ételek krumpliból

A krumpli ezerféleképpen elkészíthető alapanyag, a kedvenc hozzávalóiddal megrakva és kisütve zseniális fogás.

Ezt is szeretjük