Az eredeti táfelspicc receptje
Háromfogásos ebéd egy főzéssel
A zamatos húsleves, a friss pirítósra kent velő és az omlós marhahús igazán laktató ebéd.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízletes és gazdag marhahúsleves a téli napokon különösen jólesik, táplál, és segít megelőzni a meghűléses betegségeket, vagy ha már elkaptál valamilyen nyavalyát, biztosan segít, hogy kilábalj belőle.

Ha teljesen a hagyományokat követnéd, a levesbetétnek való tésztát palacsintatésztából készítsd, a húshoz pedig almás tormát és metélőhagymás tejfölt tálalj!

Táfelspicc

Hozzávalók:

  • egy nagyjából 2 kilogrammos marhafartő
  • 80 dkg velős csont
  • 4 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 1 közepes fej zeller
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 babérlevél
  • egy evőkanálnyi szemes bors

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

A csontot egy nagyobb lábasban bő vízben tedd fel főni. A húst tisztítsd meg alaposan, és amikor a csont vize gyöngyözni kezd, akkor tedd bele a bors és a babérlevél társaságában, majd főzd nagyjából két órán át, a habját folyamatosan távolítsd el.

A zöldségeket tisztítsd meg, a hagymát pirítsd meg enyhén, majd amikor letelt a két óra, tégy mindent a hús és a csont mellé. Főzd így még nagyjából egy óráig - akkor jó, ha a hús már omlósra puhult -, majd vedd le a tűzről. Vedd ki a léből a húst, majd sózd meg ízlésed szerint a levest, a húst ne.

A levest tálald a kiválasztott levesbetéttel és a zöldségekkel, majd ha végeztetek vele, fogyasszátok el a velőt egy-egy szelet pirítósra kenve, végül a kedvenc mártásoddal jöhet a hússzelet. 

Immunerősítő ételek

Ha jön a tél, nem árt minden eszközt bevetni a hideg és a betegségek ellen, összeválogattunk néhány fogást, amivel hatékonyan védheted a szervezeted.

OLVASD EL EZT IS!

palacsinta leafd
  • palacsinta
  • édességek

7 isteni recept palacsintával

Ezt is szeretjük