Hagyományos libanyakleves
Sok-sok zöldséggel
A szárnyasokból készült levesek egyik legfinomabbika a gazdag libanyakleves.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízletes és forró leves bármikor jólesik, a közelgő ősz során pedig a szervezeted is igényli majd a zöldségekben gazdag, tápláló fogást.

Gazdagíthatod májjal, szívvel, zellerzölddel, vagy, ha kissé pikánsra szeretnéd, egy kis reszelt gyömbérrel is.

Libanyakleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg libanyak
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 1 kiskanálnyi egész bors
  • 1 kiskanálnyi sáfrányos szeklice

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, tedd egy lábosba, öntsd fel vízzel, és gyújts alá közepes lánggal. Amíg elkezd fortyogni, van időd megpucolni és feldarabolni a zöldségeket: a hagymát elég félbevágnod, a répákat karikákra, a karalábét és a zellert pedig nagyjából egységes méretű részekre érdemes szeletelned.

Ha kész vagy ezekkel, és a hús leve is felforrt, akkor egy szűrőkanállal szedd le róla a habot, tedd bele a borsot, a szeklicét, a zellert, a fehérrépát és a hagymát, majd kis lángon főzd így együtt őket.

Körülbelül 20 perc múlva add hozzá a sárgarépát is, majd újabb tíz perc múlva a petrezselymet. Amikor a répa is megpuhult, kész a leves.

Különleges levesbetétek

Dobd fel a finom húslevest a hagyományostól eltérő levesbetéttel, hogy még finomabb legyen!

Ezt is szeretjük