Hagyományos libanyakleves
Sok-sok zöldséggel
A szárnyasokból készült levesek egyik legfinomabbika a gazdag libanyakleves.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízletes és forró leves bármikor jólesik, a közelgő ősz során pedig a szervezeted is igényli majd a zöldségekben gazdag, tápláló fogást.

Gazdagíthatod májjal, szívvel, zellerzölddel, vagy, ha kissé pikánsra szeretnéd, egy kis reszelt gyömbérrel is.

Libanyakleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg libanyak
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 1 kiskanálnyi egész bors
  • 1 kiskanálnyi sáfrányos szeklice

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, tedd egy lábosba, öntsd fel vízzel, és gyújts alá közepes lánggal. Amíg elkezd fortyogni, van időd megpucolni és feldarabolni a zöldségeket: a hagymát elég félbevágnod, a répákat karikákra, a karalábét és a zellert pedig nagyjából egységes méretű részekre érdemes szeletelned.

Ha kész vagy ezekkel, és a hús leve is felforrt, akkor egy szűrőkanállal szedd le róla a habot, tedd bele a borsot, a szeklicét, a zellert, a fehérrépát és a hagymát, majd kis lángon főzd így együtt őket.

Körülbelül 20 perc múlva add hozzá a sárgarépát is, majd újabb tíz perc múlva a petrezselymet. Amikor a répa is megpuhult, kész a leves.

Különleges levesbetétek

Dobd fel a finom húslevest a hagyományostól eltérő levesbetéttel, hogy még finomabb legyen!

Ezt is szeretjük