Hagyományos libanyakleves

Sok-sok zöldséggel

A szárnyasokból készült levesek egyik legfinomabbika a gazdag libanyakleves.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ízletes és forró leves bármikor jólesik, a közelgő ősz során pedig a szervezeted is igényli majd a zöldségekben gazdag, tápláló fogást.

Gazdagíthatod májjal, szívvel, zellerzölddel, vagy, ha kissé pikánsra szeretnéd, egy kis reszelt gyömbérrel is.

Libanyakleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg libanyak
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 1 kiskanálnyi egész bors
  • 1 kiskanálnyi sáfrányos szeklice

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, tedd egy lábosba, öntsd fel vízzel, és gyújts alá közepes lánggal. Amíg elkezd fortyogni, van időd megpucolni és feldarabolni a zöldségeket: a hagymát elég félbevágnod, a répákat karikákra, a karalábét és a zellert pedig nagyjából egységes méretű részekre érdemes szeletelned.

Ha kész vagy ezekkel, és a hús leve is felforrt, akkor egy szűrőkanállal szedd le róla a habot, tedd bele a borsot, a szeklicét, a zellert, a fehérrépát és a hagymát, majd kis lángon főzd így együtt őket.

Körülbelül 20 perc múlva add hozzá a sárgarépát is, majd újabb tíz perc múlva a petrezselymet. Amikor a répa is megpuhult, kész a leves.

Különleges levesbetétek

Dobd fel a finom húslevest a hagyományostól eltérő levesbetéttel, hogy még finomabb legyen!

Különleges levesbetétek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük