Így készítsd a borsós tokányt!

Fűszeres és szaftos fogás

A tokány a pörkölt oldalági rokona, hasonlóan készül, csak egy kicsit gazdagabb étel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes valamilyen zsírosabb részét választanod a sertéshúsnak, hiszen ez az étel is akkor lesz finom, ha szaftos és omlós.

Köretnek jó hozzá a rizs, a krumpli sütve vagy főve, de a frissen szaggatott és megfőzött nokedli is.

Borsós tokány

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéshús - tarja például
  • 25 dkg zöldborsó
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagy fej paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi majoránna
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha ezekkel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor ez megvan, dinszteld üvegesre rajta a hagymát, majd add hozzá a húst a kömény társaságában. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pirítsd fehérre, aztán keverd hozzájuk a pirospaprikát is, ügyelve, hogy ne égesd le. Egy kevés - fél deci - vízzel öntsd fel, keverd hozzá a majoránnát és paprikát, répát, paradicsomot, fedd le, és hagyd, hogy puhára párolódjon a hús. Amikor már egész puha, reszeld hozzá a fokhagymát, szórd meg ízlésednek megfelelő mennyiségű borssal, és hagyd még fedetlenül öt-tíz percig főni, aztán kész is vagy. 

A legfinomabb, szaftos, fűszeres raguk egy helyen

Ízletes lakomák, amiket egyszerűbben elkészíthetsz, mint gondolnád!

A legfinomabb szaftos pörköltek és raguk

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük