Így készítsd a borsós tokányt!
Fűszeres és szaftos fogás
A tokány a pörkölt oldalági rokona, hasonlóan készül, csak egy kicsit gazdagabb étel.

Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Hihetetlen, hogy a nők már 4000 éve sminkelik magukat: a szokás Egyiptomból ered »

Gyengéd arcradírok száraz foltok ellen: kisimítják és puhává varázsolják a bőrt »

Elegáns és nőies frizura nagyobb alkalomra – Nem kell hozzá fodrász »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdemes valamilyen zsírosabb részét választanod a sertéshúsnak, hiszen ez az étel is akkor lesz finom, ha szaftos és omlós.

Köretnek jó hozzá a rizs, a krumpli sütve vagy főve, de a frissen szaggatott és megfőzött nokedli is.

Borsós tokány

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéshús - tarja például
  • 25 dkg zöldborsó
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagy fej paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi majoránna
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha ezekkel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor ez megvan, dinszteld üvegesre rajta a hagymát, majd add hozzá a húst a kömény társaságában. 

Pirítsd fehérre, aztán keverd hozzájuk a pirospaprikát is, ügyelve, hogy ne égesd le. Egy kevés - fél deci - vízzel öntsd fel, keverd hozzá a majoránnát és paprikát, répát, paradicsomot, fedd le, és hagyd, hogy puhára párolódjon a hús. Amikor már egész puha, reszeld hozzá a fokhagymát, szórd meg ízlésednek megfelelő mennyiségű borssal, és hagyd még fedetlenül öt-tíz percig főni, aztán kész is vagy. 

A legfinomabb, szaftos, fűszeres raguk egy helyen

Ízletes lakomák, amiket egyszerűbben elkészíthetsz, mint gondolnád!

Ezt is szeretjük