15 perces paradicsomos tészta
Nem ám dobozos sűrítményből!
A paradicsomos tészta faék egyszerűségű étel, akkor is, ha rendes paradicsomból készíted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy igazán finom paradicsomszószhoz nem kell semmi különleges, az a legjobb, ha pár egyszerű összetevőből készíted, így a paradicsom íze lesz a meghatározó.

Friss parmezánnal a legfinomabb, de ha másféle sajt van otthon, azt is nyugodtan ráteheted, nagy baj nem érhet.

Paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg száraztészta - penne, spagetti vagy fussili
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 3-4 levél bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 1 teáskanálnyi olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízbe tedd fel főni. Amíg megfő, addigra pont el is készülhetsz a szósszal. A paradicsomokat vágd apró kockákra, és tedd őket félre. A bazsalikomot is vágd egészen apróra, a fokhagymát törd össze. Egy mélyebb serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a paradicsomokat, és főzd addig, amíg kicsit össze nem esnek, ez körülbelül öt percbe fog telni.

Amikor ez bekövetkezett, add hozzá a bazsalikomot, sót, frissen őrölt borsot, majd a lisztet is keverd hozzájuk, és kevergesd addig, amíg el nem kezd besűrűsödni az egész.

Ha ez is megtörtént, adj fél-háromnegyed deci vizet a mártáshoz, hogy lazább legyen, majd keverd hozzá a fokhagymát is. Így még főzd egy-két percig, és már kész is vagy. Jó eséllyel a tészta is elkészült addigra, add a szószhoz, és még a tűzön keverd össze az edényben őket, utána tálald.

Illatos és ízletes fűszerek

Minden az időzítésen múlik, ez különösen igaz a fűszerekre.

Ezt is szeretjük