Sonkás rakott tészta
Gyors, szaftos fogás a sütőből
Ha tésztaételt készítesz, úgy lesz még finomabb, ha sütőben még jól megpirítod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sonkás rakott tészta nem tartozik a bonyolult ételek közé, bármikor összedobhatod, és biztosan sikerülni fog, az egyik titka a friss és jó minőségű alapanyagokban rejlik, a másik a receptből kiderül.

Sajtból tulajdonképp bármennyit elbír ez a fogás, a receptben megadott duplájával is remek lesz, de akár tejföllel elkeverve is halmozhatod a tetejére, úgy még finomabb!

Sonkás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne vagy más, szimpatikus tészta
  • 20 dkg gouda vagy más, közepesen erős ízű sajt
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg húsos bacon
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 levél friss bazsalikom
  • fehérbors
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fogkeménynél is maradhat keményebb, mert a sütőben, a szaftos raguval puhulni fog, és így lesz tökéletes. A szalonnát és a sonkát kockázd fel.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Pirítsd zsírjára a szalonnát, majd pár percig pirítsd rajta a sonkát is, ezután reszeld rájuk a fokhagymát, keverd melléjük az apróra tépkedett bazsalikomot és szórj rájuk ízlésednek megfelelő mennyiségű fehérborsot - pár csipetnyinél biztosan nem kell több! -, keverd át egyszer, majd vedd le a tűzről.

Egy tűzálló tálat vajazz ki vékonyan, majd halmozd bele a leszűrt tésztát, aztán keverd hozzá a sonkás-baconos mixtúrát. Az egészet szórd meg jó alaposan sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg 10-15 perc alatt. 

Villámgyors tésztavacsorák

Alig negyed óra kell ahhoz, hogy laktató és zamatos vacsorát rittyents, ha tésztából készíted. Mutatjuk a leggyorsabbakat!

Ezt is szeretjük