Az igazi vadasmártás receptje
Munkás, de megéri pepecselni vele
A vadasmártás ízletes szósz, amihez akár egy-két zsemlegombóc is elég, de hússal a legjobb.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A mártáshoz sok-sok zöldséget kell megfőznöd, a levet pedig, amiben főnek, tedd félre, később jó lesz valamilyen recepthez alaplének.
Ha húst is készítesz hozzá, azzal együtt tedd fel a zöldségeket főni, majd amikor megpuhult, nélküle folytasd a főzést, így tökéletesen passzolnak majd egymáshoz.
Vadasmártás
Hozzávalók:
- 6 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 kis fej zeller
- 2 közepes hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanálnyi cukor
- 1 evőkanálnyi liszt
- 2 evőkanálnyi mustár
- 1 citrom
- só, frissen őrölt bors
- 5-10 szem egész bors
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
A zöldségeket pucold meg alaposan, majd vágd mindegyiket nagyjából egységes méretű darabokra. A hagymát kockázd apróra, majd egy leveseslábasban melegíts vékony réteg olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Amikor szép üveges, add hozzá a többi zöldséget, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Fűszerezd egész borssal és sóval, majd fedd le, és főzd puhára a zöldségeket. Amikor mindenki megpuhult, szűrd le, és egy botmixerrel pépesítsd őket homogén masszává.
Ha túl sűrű lenne, egy kis lével öntsd fel. A cukrot karamellizáld, lassú tűzön, folyamatosan mozgatva a lábast - vagy inkább serpenyőt -, majd keverd a leturmixolt zöldségekhez.
A tejfölt keverd simára a liszttel, add ezt is a zöldségekhez, még egyszer turmixold össze az egészet, majd ízesítsd mustárral, sóval és citromlével. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, aprítsd bele a petrezselymet, és forralásig melegítsd, folyamatos kevergetés mellett.
Zöldséges fogások a tavasz örömére
Isteniek, laktatóak és egészségesek.
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- krumpli
Így készül a házi krumplinudli

- fokhagyma
- krumpli
A legfinomabb brassói aprópecsenye receptje

- leves
- húsleves