Omlós fűszeres sertéssült
Finom falatok ebédre vagy szendvicsbe
Egy remek, szaftos és omlós sertéssült mindig jól jön a háznál, és könnyen össze is dobhatod.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

Rúzs is készült a szezon legnépszerűbb sminktrendjéhez: ombre ajkak egyszerűen »

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sertéssültet készíteni nem bonyolult dolog, pár alkalom után pedig kialakíthatod az ízlésednek leginkább megfelelő ízvilágot.

Sörrel locsolgatva még finomabb lesz, és az is dob rajta egyet, ha nem vizet öntesz alá, hanem húslevesalaplevet.

Sertéssült

Hozzávalók:

  • 1,2 kg tisztított sertéscomb
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • néhány ág friss kakukkfű - ha nincs friss, akkor két evőkanálnyi szárított
  • nagy szemű só
  • 1 maréknyi egész bors

Elkészítés ideje:

130 perc.

Elkészítés menete:

A vajat vedd ki a hűtőből. és várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. A húst állítsd egy tűzálló tálba. A szalonnát kockázd fel. A megtisztított húson éles, hosszú pengéjű késsel ejts zsebeket, amikbe fél-fél gerezd fokhagymát és egy-egy kockányi szalonnát kell rejtened.

A maradék fokhagymát és szalonnát szórd a hús alá, mellé. A vajat keverd el a kakukkfűvel, borssal és a sóval, majd ezzel jól dörgöld át a húst. Amikor mindezzel megvagy, akkor kapcsold be a sütőt 160 fokra, a hús alá önts másfél deci vizet, fedd le az egészet fóliával, majd told így be a sütőbe. Körülbelül másfél órán át süsd így a fűszerezett húst, időnként az alul összegyülemlett lével locsolgasd meg, majd vedd le róla a fóliát, a sütőt tekerd fel 200 fokra, és süsd így további negyed órán át. Ennyi idő alatt biztosan átsül, és meg is pirul. 

Előételek mindenféle lakomához

Ha már sül a finom pecsenye, készíts hozzá étvágygerjesztő előételt is!

Ezt is szeretjük