Omlós és ropogós sült csirke otthon

Jobb, mint az étteremben

Otthon is gyorsan süthetsz ellenállhatatlanul omlós és ízletes csirkét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült csirkét készíteni nem nagy ördöngösség, pár fűszer, a megfelelő csirke és egy működő sütő kell csupán hozzá.

Fűszerezheted bolti fűszerkeverékkel is, de így sokkal finomabb lesz, és semmilyen mű hozzávalót nem kell használnod.

Sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy kizsigerelt egész csirke
  • 4 evőkanálnyi olvasztott vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 ág rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő a legnagyobb elérhető hőmérsékletre - 230 fokra -, ezzel kezdd, hogy mire a csirkét előkészíted, kellően meleg legyen odabent. A csirkét mosd át alaposan, kívül-belül, majd töröld szárazra. A fokhagymát szedd gerezdjeire, a szalonnát kockázd fel.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A fokhagyma felét reszeld le, és a sóval, a pirospaprikával és a köménnyel együtt dörgöld be vele a csirkét kívülről. A szalonnát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot tedd a csirke belsejébe.

Ha mindennel megvagy, told be a csirkét, és süsd a beállított hőmérsékleten 45 percig, majd vedd le 80 fokra a sütőt, és hagyd benne további 15 percre. Ezután vedd ki, és már fogyaszthatjátok is.

Megfelelő időzítés, mennyei ízek

A fűszereknél is fontos, hogy a jó pillanatban kerüljenek az ételbe.

7 fűszer, ami akkor adja ki az ízét, ha a jó időben adod az ételhez

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük