Omlós és ropogós sült csirke otthon

Jobb, mint az étteremben

Otthon is gyorsan süthetsz ellenállhatatlanul omlós és ízletes csirkét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült csirkét készíteni nem nagy ördöngösség, pár fűszer, a megfelelő csirke és egy működő sütő kell csupán hozzá.

Fűszerezheted bolti fűszerkeverékkel is, de így sokkal finomabb lesz, és semmilyen mű hozzávalót nem kell használnod.

Sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy kizsigerelt egész csirke
  • 4 evőkanálnyi olvasztott vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 ág rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő a legnagyobb elérhető hőmérsékletre - 230 fokra -, ezzel kezdd, hogy mire a csirkét előkészíted, kellően meleg legyen odabent. A csirkét mosd át alaposan, kívül-belül, majd töröld szárazra. A fokhagymát szedd gerezdjeire, a szalonnát kockázd fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A fokhagyma felét reszeld le, és a sóval, a pirospaprikával és a köménnyel együtt dörgöld be vele a csirkét kívülről. A szalonnát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot tedd a csirke belsejébe.

Ha mindennel megvagy, told be a csirkét, és süsd a beállított hőmérsékleten 45 percig, majd vedd le 80 fokra a sütőt, és hagyd benne további 15 percre. Ezután vedd ki, és már fogyaszthatjátok is.

Megfelelő időzítés, mennyei ízek

A fűszereknél is fontos, hogy a jó pillanatban kerüljenek az ételbe.

7 fűszer, ami akkor adja ki az ízét, ha a jó időben adod az ételhez

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük