Omlós és ropogós sült csirke otthon
Otthon is gyorsan süthetsz ellenállhatatlanul omlós és ízletes csirkét.
Sült csirkét készíteni nem nagy ördöngösség, pár fűszer, a megfelelő csirke és egy működő sütő kell csupán hozzá.
Fűszerezheted bolti fűszerkeverékkel is, de így sokkal finomabb lesz, és semmilyen mű hozzávalót nem kell használnod.
Sült csirke
Hozzávalók:
- 1 szép nagy kizsigerelt egész csirke
- 4 evőkanálnyi olvasztott vaj
- 1 fej fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 ág rozmaring
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő a legnagyobb elérhető hőmérsékletre - 230 fokra -, ezzel kezdd, hogy mire a csirkét előkészíted, kellően meleg legyen odabent. A csirkét mosd át alaposan, kívül-belül, majd töröld szárazra. A fokhagymát szedd gerezdjeire, a szalonnát kockázd fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A fokhagyma felét reszeld le, és a sóval, a pirospaprikával és a köménnyel együtt dörgöld be vele a csirkét kívülről. A szalonnát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot tedd a csirke belsejébe.
Ha mindennel megvagy, told be a csirkét, és süsd a beállított hőmérsékleten 45 percig, majd vedd le 80 fokra a sütőt, és hagyd benne további 15 percre. Ezután vedd ki, és már fogyaszthatjátok is.
Megfelelő időzítés, mennyei ízek
A fűszereknél is fontos, hogy a jó pillanatban kerüljenek az ételbe.
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- sertéshús
Omlós fűszeres sertéssült
- fokhagyma
- hagyma
Csülök pékné módra - Hamisítatlan hazai fogás
- citrom
- csirkemell