Omlós és ropogós sült csirke otthon
Jobb, mint az étteremben
Otthon is gyorsan süthetsz ellenállhatatlanul omlós és ízletes csirkét.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sült csirkét készíteni nem nagy ördöngösség, pár fűszer, a megfelelő csirke és egy működő sütő kell csupán hozzá.

Fűszerezheted bolti fűszerkeverékkel is, de így sokkal finomabb lesz, és semmilyen mű hozzávalót nem kell használnod.

Sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy kizsigerelt egész csirke
  • 4 evőkanálnyi olvasztott vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 ág rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő a legnagyobb elérhető hőmérsékletre - 230 fokra -, ezzel kezdd, hogy mire a csirkét előkészíted, kellően meleg legyen odabent. A csirkét mosd át alaposan, kívül-belül, majd töröld szárazra. A fokhagymát szedd gerezdjeire, a szalonnát kockázd fel.

A fokhagyma felét reszeld le, és a sóval, a pirospaprikával és a köménnyel együtt dörgöld be vele a csirkét kívülről. A szalonnát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot tedd a csirke belsejébe.

Ha mindennel megvagy, told be a csirkét, és süsd a beállított hőmérsékleten 45 percig, majd vedd le 80 fokra a sütőt, és hagyd benne további 15 percre. Ezután vedd ki, és már fogyaszthatjátok is.

Megfelelő időzítés, mennyei ízek

A fűszereknél is fontos, hogy a jó pillanatban kerüljenek az ételbe.

Blog.hu ajánló