Omlós és ropogós sült csirke otthon
Jobb, mint az étteremben
Otthon is gyorsan süthetsz ellenállhatatlanul omlós és ízletes csirkét.

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Általános iskolai helyesíráskvíz: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Sült csirkét készíteni nem nagy ördöngösség, pár fűszer, a megfelelő csirke és egy működő sütő kell csupán hozzá.
Fűszerezheted bolti fűszerkeverékkel is, de így sokkal finomabb lesz, és semmilyen mű hozzávalót nem kell használnod.
Sült csirke
Hozzávalók:
- 1 szép nagy kizsigerelt egész csirke
- 4 evőkanálnyi olvasztott vaj
- 1 fej fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 ág rozmaring
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő a legnagyobb elérhető hőmérsékletre - 230 fokra -, ezzel kezdd, hogy mire a csirkét előkészíted, kellően meleg legyen odabent. A csirkét mosd át alaposan, kívül-belül, majd töröld szárazra. A fokhagymát szedd gerezdjeire, a szalonnát kockázd fel.
A fokhagyma felét reszeld le, és a sóval, a pirospaprikával és a köménnyel együtt dörgöld be vele a csirkét kívülről. A szalonnát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot tedd a csirke belsejébe.
Ha mindennel megvagy, told be a csirkét, és süsd a beállított hőmérsékleten 45 percig, majd vedd le 80 fokra a sütőt, és hagyd benne további 15 percre. Ezután vedd ki, és már fogyaszthatjátok is.
Megfelelő időzítés, mennyei ízek
A fűszereknél is fontos, hogy a jó pillanatban kerüljenek az ételbe.
OLVASD EL EZT IS!

- fokhagyma
- sertéshús
Omlós fűszeres sertéssült

- fokhagyma
- hagyma
Csülök pékné módra - Hamisítatlan hazai fogás

- citrom
- csirkemell