Omlós és ropogós sült csirke otthon
Jobb, mint az étteremben
Otthon is gyorsan süthetsz ellenállhatatlanul omlós és ízletes csirkét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sült csirkét készíteni nem nagy ördöngösség, pár fűszer, a megfelelő csirke és egy működő sütő kell csupán hozzá.

Fűszerezheted bolti fűszerkeverékkel is, de így sokkal finomabb lesz, és semmilyen mű hozzávalót nem kell használnod.

Sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy kizsigerelt egész csirke
  • 4 evőkanálnyi olvasztott vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 ág rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő a legnagyobb elérhető hőmérsékletre - 230 fokra -, ezzel kezdd, hogy mire a csirkét előkészíted, kellően meleg legyen odabent. A csirkét mosd át alaposan, kívül-belül, majd töröld szárazra. A fokhagymát szedd gerezdjeire, a szalonnát kockázd fel.

A fokhagyma felét reszeld le, és a sóval, a pirospaprikával és a köménnyel együtt dörgöld be vele a csirkét kívülről. A szalonnát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot tedd a csirke belsejébe.

Ha mindennel megvagy, told be a csirkét, és süsd a beállított hőmérsékleten 45 percig, majd vedd le 80 fokra a sütőt, és hagyd benne további 15 percre. Ezután vedd ki, és már fogyaszthatjátok is.

Megfelelő időzítés, mennyei ízek

A fűszereknél is fontos, hogy a jó pillanatban kerüljenek az ételbe.

Ezt is szeretjük