Omlós és ropogós sült csirke otthon

Jobb, mint az étteremben

Otthon is gyorsan süthetsz ellenállhatatlanul omlós és ízletes csirkét.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült csirkét készíteni nem nagy ördöngösség, pár fűszer, a megfelelő csirke és egy működő sütő kell csupán hozzá.

Fűszerezheted bolti fűszerkeverékkel is, de így sokkal finomabb lesz, és semmilyen mű hozzávalót nem kell használnod.

Sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy kizsigerelt egész csirke
  • 4 evőkanálnyi olvasztott vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 ág rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő a legnagyobb elérhető hőmérsékletre - 230 fokra -, ezzel kezdd, hogy mire a csirkét előkészíted, kellően meleg legyen odabent. A csirkét mosd át alaposan, kívül-belül, majd töröld szárazra. A fokhagymát szedd gerezdjeire, a szalonnát kockázd fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A fokhagyma felét reszeld le, és a sóval, a pirospaprikával és a köménnyel együtt dörgöld be vele a csirkét kívülről. A szalonnát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot tedd a csirke belsejébe.

Ha mindennel megvagy, told be a csirkét, és süsd a beállított hőmérsékleten 45 percig, majd vedd le 80 fokra a sütőt, és hagyd benne további 15 percre. Ezután vedd ki, és már fogyaszthatjátok is.

Megfelelő időzítés, mennyei ízek

A fűszereknél is fontos, hogy a jó pillanatban kerüljenek az ételbe.

7 fűszer, ami akkor adja ki az ízét, ha a jó időben adod az ételhez

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük