Édes rakott tészta
Dióval és mákkal
Az édes rakott tészta sok-sok dióval, mákkal és persze lekvárral az igazi, egy kiadós leves után a legjobb desszert.
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A végtelenül egyszerűen összedobható rakott tészta igazi főnyeremény, óriási adagban készítheted, nem lehet megunni, és mindenki szereti.


Az almát kihagyhatod belőle, ha nem szereted, valamint fel is dobhatod még rengeteg dologgal, például egy réteg pudinggal vagy túrós-mazsolás keverékkel is.
Édes rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg szélesmetélt
- 10 dkg durvára darált dió
- 10 dkg darált mák
- 2 alma
- 1 citrom
- 1 mokkáskanálnyi fahéj
- 6 evőkanálnyi kristálycukor
- sárgabaracklekvár ízlés szerint
- vaj
Elkészítés ideje:
40 perc
Elkészítés menete:
A tésztát főzd meg bő, forró vízben, egy csipet só társaságában, fogkeményre. Ha kész van, szűrd le, és tedd félre. Amíg fő, addig összedolgozhatod a hozzávalókat. A citrom héját reszeld le egy tálba, ahogy az almát is egy másikba. A diót keverd össze a cukor, a reszelt citromhéj és az alma felével, majd tegyél ugyanígy a mákkal is, ahhoz keverd a fahéjat is.
Ha elkészült a tészta, vedd elő kedvenc jénai edényedet, vajazd ki, majd egyengesd el az alján a tészta harmadát, arra pedig szórd rá a mákos keveréket, ízlésednek megfelelő mennyiségű lekvárral meglocsolva. Ezután jöhet még egy réteg tészta, rá a diós keverék, arra szintén a lekvár. A tetejére jöhet a maradék tészta, van, aki erre is tesz lekvárt, van, aki nem. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre körülbelül 30 perc alatt.
Édességek a nagyi recepttárából
Klasszikus, hagyományos ízek, ahogyan az öregek készítették - lesd el trükkjeiket, hogy a te süteményeid is tökéletesek legyenek!
OLVASD EL EZT IS!

- dió
- citrom
Az eredeti aranygaluska receptje

- mandula
- torta
Isteni áfonyatorta

- Recept