Isteni áfonyatorta
Ropogós mandulaforgáccsal
A savanykás gyümölcs bármilyen süteménynek jól áll, de talán sajttortaként a legfinomabb.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az antioxidánsokkal teli gyümölccsel készült édesség nemcsak ízletes, de a szervezetednek is jót tesz.

A mandulaforgácsot meg is piríthatod, de nyersen is nagyon finom lesz, és jól is fog állni a tortának.

Áfonyatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg édes keksz
  • 25 dkg krémsajt
  • 20 dkg áfonya
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • áfonyalikőr
  • mandulaforgács

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a keksszel! Daráld le egy alkalmas eszközzel, majd tedd félre. Ha végeztél ezzel a fázissal, végy elő egy serpenyőt, karamellizáld benne a cukor felét, add hozzá a vajat, majd keverd mellé a kekszet is. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, és kapard hozzájuk a vaníliarudat is.

Jöhet a cukor másik fele, azt is karamellizálnod kell, ha elérte a kellő állapotot, akkor mehet hozzá az áfonya, egy kevés áfonyalikőrrel egyetemben - ha szereted az ízét, akkor több, de nem jó, ha nagyon alkoholos lesz a kész süti -, majd keverj rajta párat, és zárd el a gázt. A kedvenc tortaformád aljába döngöld a kekszet, majd simítsd el rajta a krémsajtos keveréket, és ha már szépen megáll, pakold meg felül és oldalt is jó sok mandulaforgáccsal.

Könnyű és gyors receptek a kezdő szakácsoknak

Ha nem vagy a konyha ördöge, vagy egyszerűen nem akarod bonyolítani a vacsorát, ezek a receptek biztosan tetszeni fognak.

OLVASD EL EZT IS!

babapiskota lead
  • csokoládé
  • babapiskóta

Csokis babapiskóta

Ezt is szeretjük