Omlós pogácsarecept - Dupla adag sajttal
A frissen sült pogácsa akkor a legjobb, ha a tetején és a belsejében is jó sok sajtot találsz. Íme, a nagyi legfinomabb receptje!

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy nagy tál pogácsa mindig guszta látványt nyújt és mindig jólesik, legyen szó munkahelyről, hétvégi piknikről vagy egy szimpla délutánról.

Bármilyen sajttal készítheted, amilyennel csak szereted, arra ügyelj azért, hogy ne legyen túl tömény, mert úgy elveszi az élményt.

Dupla sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag friss élesztő - 2,5 g
  • 1,5 dl tej
  • 1 csapott evőkanálnyi cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg sajt - trappista és füstölt fele-fele arányban

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A tejet melegítsd langyosra, keverd bele az élesztőt és a cukrot, majd tedd meleg helyre. A sajtokat reszeld le. A lisztet mérd ki egy tálba, a közepébe vájj egy lyukat, és ha felfutott az élesztő, akkor öntsd bele. A tojások közül az egyiket válaszd ketté, a sárgáját add a liszthez, öntsd utánuk a tejfölt is, majd morzsold hozzájuk a vajat és a sajt felét.

Ízlésed szerint adj hozzájuk sót, és dolgozd az egészet homogén masszává. Amikor ez megvan, fedd le laza szövetű konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni 30-40 percig.

Amikor ez letelt, nyújtsd ki a tésztát kétujjnyi vastagra, és egy kis átmérőjű poharat lisztezz be, majd szaggass vele a tésztából egységes méretű darabokat.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral,és  tedd rá a nyers pogácsákat. A másik tojást verd fel, kend meg vele őket, szórd meg az egészet a maradék sajttal. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, tégy az aljára egy tűzálló edényt vízzel megtöltve, és told be fölé a tepsit. Nagyjából fél óra alatt készre sülnek a pogácsák. 

A gyermekkor legjobb ízei

A pogácsa mellett még sok-sok olyan édes vagy sós sütemény van, ami egy életen át elkísér.

Ezt is szeretjük