Omlós pogácsarecept - Dupla adag sajttal
A frissen sült pogácsa akkor a legjobb, ha a tetején és a belsejében is jó sok sajtot találsz. Íme, a nagyi legfinomabb receptje!
Egy nagy tál pogácsa mindig guszta látványt nyújt és mindig jólesik, legyen szó munkahelyről, hétvégi piknikről vagy egy szimpla délutánról.
Bármilyen sajttal készítheted, amilyennel csak szereted, arra ügyelj azért, hogy ne legyen túl tömény, mert úgy elveszi az élményt.
Dupla sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag friss élesztő - 2,5 g
- 1,5 dl tej
- 1 csapott evőkanálnyi cukor
- 25 dkg vaj
- 2 tojás
- 3 dl tejföl
- 20 dkg sajt - trappista és füstölt fele-fele arányban
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A tejet melegítsd langyosra, keverd bele az élesztőt és a cukrot, majd tedd meleg helyre. A sajtokat reszeld le. A lisztet mérd ki egy tálba, a közepébe vájj egy lyukat, és ha felfutott az élesztő, akkor öntsd bele. A tojások közül az egyiket válaszd ketté, a sárgáját add a liszthez, öntsd utánuk a tejfölt is, majd morzsold hozzájuk a vajat és a sajt felét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ízlésed szerint adj hozzájuk sót, és dolgozd az egészet homogén masszává. Amikor ez megvan, fedd le laza szövetű konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni 30-40 percig.
Amikor ez letelt, nyújtsd ki a tésztát kétujjnyi vastagra, és egy kis átmérőjű poharat lisztezz be, majd szaggass vele a tésztából egységes méretű darabokat.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral,és tedd rá a nyers pogácsákat. A másik tojást verd fel, kend meg vele őket, szórd meg az egészet a maradék sajttal. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, tégy az aljára egy tűzálló edényt vízzel megtöltve, és told be fölé a tepsit. Nagyjából fél óra alatt készre sülnek a pogácsák.
A gyermekkor legjobb ízei
A pogácsa mellett még sok-sok olyan édes vagy sós sütemény van, ami egy életen át elkísér.
OLVASD EL EZT IS!
- pizza
- paradicsom
Az olasz pizza receptje, ahogy Nápolyban is készítik
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli friss salátával
- tészta
- krumpli