Az olasz pizza receptje, ahogy Nápolyban is készítik
Otthon is kipróbálhatod
A ropogós pizzatészta bármilyen feltéttel isteni.

Ez is érdekelhet

Nahát, mindjárt karácsony! Mit vegyek a gyereknek? (x)

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

Javítja a bőrhibákat és csökkenti a ráncokat: egyszerű házi pakolás krumplival »

Azt hitték, perfektül felöltöztek, de valami nagyon félrement: divatbakik a javából! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Paradicsomos, tejfölös vagy sajtos alappal is érdemes kipróbálnod, a ropogós, vékony tészta mindenféle finomat elbír.

Egy tűzálló tálban készíts a sütőbe vizet, amit a tepsi alá kell tenned, így még jobb lesz a kisült tészta állaga.

Nápolyi pizza

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 csomag - 2,5 dkg - friss élesztő
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • 3 evőkanálnyi olívaolaj
  • só, víz

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Az első és legfontosabb lépés, ha pizzát sütsz, az, hogy fel kell futtatnod az élesztőt. Ehhez morzsold a langyos tejbe ezt a matériát, add hozzá a cukrot, és tedd meleg helyre, ehhez a legalkalmasabb egy alacsony fokozatra - 50 fok - állított sütő belseje. Amíg felfut, mérd ki a lisztet egy tálba, és képezz a közepén egy mélyedést.

Ha megvan, és az élesztő is aktivizálta magát, add a liszthez az olajjal és ízlésednek megfelelő mennyiségű sóval. Készíts a tál mellé egy nagy pohár kézmeleg vizet.

Kezdd el összedolgozni a tésztát, és apránként adagolj hozzá annyi vizet, amennyit úgy vesz fel, hogy a tészta szépen elengedni a tál oldalát. Amikor ez megvan, fedd le laza szövetű konyharuhával, és tedd meleg helyre kelni.

Egy óra múlva a duplájára dagad, ekkor még egyszer dolgozd át jó alaposan. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral. A tésztát egyengesd el benne, majd szórd meg a kiválasztott a feltéttel. Told be a sütőbe, és várd meg, amíg megsül. 

Ne menj a boltba, süsd meg otthon!

A legfinomabb ételek úgyis házilag készülnek.

Ezt is szeretjük