Tojásos nokedli friss salátával
A héten muszáj elkészítened!
A tavasz és a közelgő nyár egyik megkerülhetetlen fogása a tojásos nokedli.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Köretként egy szép fej friss, enyhén ecetes saláta kell csupán ahhoz, hogy ebből az ételből a legfinomabb ebéd legyen.

Szalonnával ízletesebb, gazdagabb, és biztosan nem lesz száraz, de nélküle készítve sem rossz.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 8 tojás
  • ízlés szerint só
  • 10 dkg húsos szalonna - elhagyható

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A hozzávalók számából már látszik, hogy ez tényleg nem a világ legbonyolultabb étele. A lisztet szitáld egy tálba, majd üss bele egy tojást, adj hozzá némi sót, és dolgozd masszává az egészet, először kicsit nehézkes lesz, de utána szépen összeáll. Ezután egy lábasban melegíts vizet, majd ha forr, végy elő egy nokedliszaggatót, és a gőz felett szaggasd bele a tésztát. Ha nincs nokedliszaggatód, akkor vizes késsel, egy vágódeszka szélén szaggasd bele a tésztát. Amikor feljönnek a víz tetejére, szűrd le őket, és tedd félre. 

A szalonnát pirítsd zsírjára, majd tedd rá a kész nokedlit. Ekkor verd fel a maradék tojásokat, mintha rántottát készítenél, és nemes egyszerűséggel öntsd a többiekre. Kifehéredésig süsd, majd leveheted, és a kész nokedlit megeheted. 

Egyszerű, de finom ételek krumpliból

Kezdő szakácsok is nyugodtan elkészíthetik!

Blog.hu ajánló