Tojásos nokedli friss salátával
A héten muszáj elkészítened!
A tavasz és a közelgő nyár egyik megkerülhetetlen fogása a tojásos nokedli.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Köretként egy szép fej friss, enyhén ecetes saláta kell csupán ahhoz, hogy ebből az ételből a legfinomabb ebéd legyen.

Szalonnával ízletesebb, gazdagabb, és biztosan nem lesz száraz, de nélküle készítve sem rossz.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 8 tojás
  • ízlés szerint só
  • 10 dkg húsos szalonna - elhagyható

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A hozzávalók számából már látszik, hogy ez tényleg nem a világ legbonyolultabb étele. A lisztet szitáld egy tálba, majd üss bele egy tojást, adj hozzá némi sót, és dolgozd masszává az egészet, először kicsit nehézkes lesz, de utána szépen összeáll. Ezután egy lábasban melegíts vizet, majd ha forr, végy elő egy nokedliszaggatót, és a gőz felett szaggasd bele a tésztát. Ha nincs nokedliszaggatód, akkor vizes késsel, egy vágódeszka szélén szaggasd bele a tésztát. Amikor feljönnek a víz tetejére, szűrd le őket, és tedd félre. 

A szalonnát pirítsd zsírjára, majd tedd rá a kész nokedlit. Ekkor verd fel a maradék tojásokat, mintha rántottát készítenél, és nemes egyszerűséggel öntsd a többiekre. Kifehéredésig süsd, majd leveheted, és a kész nokedlit megeheted. 

Egyszerű, de finom ételek krumpliból

Kezdő szakácsok is nyugodtan elkészíthetik!

Ezt is szeretjük