Pénzhozó lencsefőzelék recept az új évre
Régen így készítették a háziasszonyok
Ezzel a recepttel csak nyerhetsz, egy finom ebédet biztosan.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lencse az újévhez éppúgy hozzátartozik, mint a szilveszteri mulatságok, a malacsült vagy az éjféli koccintás.

Piríts hozzá tarját vagy pár karika kolbászt, esetleg főzz tojást, mindennel nagyon finom.

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 35 dkg lencse
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanálnyi ecet
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

55 perc.

Elkészítés menete:

Mindenekelőtt a lencsét áztasd be egy éjszakára, de csak az után, hogy szépen kiválogattad. Ha letelt az  áztatásra szánt idő, kezdődhet a főzés. Öntsd fel a lencsét annyi vízzel - vagy húslevessel -, hogy épp ellepje, add hozzá a citromlevet, sót, borsot, babérleveleket, és főzd puhára. 

Amikor elnyerte a megfelelő állagot, készítsd el a rántást. A hagymát vágd egészen apróra, dinszteld meg olajon, majd amikor már szép üveges, keverd hozzá a lisztet, pirítsd meg picit, és keverd a lencséhez.

Keverd hozzá a pirospaprikát, reszeld bele a fokhagymát, várd meg, míg egy utolsót rottyan, és már kész is van. Utólag még ízesítheted, ha szükséges.

Szaftos húsok a finom főzelék mellé

Nincs jobb, mint egy szelet fűszeres hús a frissen készült főzelék mellett.

Ezt is szeretjük