Pénzhozó lencsefőzelék recept az új évre
Régen így készítették a háziasszonyok
Ezzel a recepttel csak nyerhetsz, egy finom ebédet biztosan.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lencse az újévhez éppúgy hozzátartozik, mint a szilveszteri mulatságok, a malacsült vagy az éjféli koccintás.

Piríts hozzá tarját vagy pár karika kolbászt, esetleg főzz tojást, mindennel nagyon finom.

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 35 dkg lencse
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanálnyi ecet
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

55 perc.

Elkészítés menete:

Mindenekelőtt a lencsét áztasd be egy éjszakára, de csak az után, hogy szépen kiválogattad. Ha letelt az  áztatásra szánt idő, kezdődhet a főzés. Öntsd fel a lencsét annyi vízzel - vagy húslevessel -, hogy épp ellepje, add hozzá a citromlevet, sót, borsot, babérleveleket, és főzd puhára. 

Amikor elnyerte a megfelelő állagot, készítsd el a rántást. A hagymát vágd egészen apróra, dinszteld meg olajon, majd amikor már szép üveges, keverd hozzá a lisztet, pirítsd meg picit, és keverd a lencséhez.

Keverd hozzá a pirospaprikát, reszeld bele a fokhagymát, várd meg, míg egy utolsót rottyan, és már kész is van. Utólag még ízesítheted, ha szükséges.

Szaftos húsok a finom főzelék mellé

Nincs jobb, mint egy szelet fűszeres hús a frissen készült főzelék mellett.

Ezt is szeretjük