Adventi kuglófrecept
Kezdd a karácsonyi készülődést ezzel!
Elkezdődik az adventi időszak, az év legmeghittebb része, készíts hát egy ellenállhatatlan kuglófot.
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az első adventi gyertya meggyújtása már jelzi, hogy nagyon közel a karácsony, így hát jöhetnek az ünnephez köthető ízek, a jellegzetes sütemények, finomságok.
Dióval, mazsolával feldobhatod a tésztát, a tetejére pedig cukor- vagy csokoládémáz passzol.
Adventi kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 25 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 2,5 dl szóda
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
A vajat vedd ki a hűtőből és várd meg, amíg szobahőmérsékletű lesz. A többi hozzávalót mérd ki, majd a tojást keverd simára a cukorral, aztán szitáld hozzá a lisztet és add hozzá a sót. A csokit törd egészen apróra, és add hozzá, keverd el, majd önts az egészhez annyi szódavizet, amennyit felvesz.
A kedvenc kuglófformádat lisztezd ki, majd öntsd bele a kapott masszát. A sütőt melegítsd elő 170 fokra, majd tedd be a formát, és nagyjából egy órán át süsd a kuglófot. Amikor letelt a rá szánt idő, várd meg, míg langyosra hűl, majd borítsd ki a formából.
Édes klasszikusok
Válogass a legfinomabb és legszebb hagyományos sütemények közül!
OLVASD EL EZT IS!

- tej
- rizs
Illatos, vaníliás tejberizs

- dió
- mazsola
A legfinomabb diós kifli leveles tésztából

- túró
- mazsola