Adventi kuglófrecept
Kezdd a karácsonyi készülődést ezzel!
Elkezdődik az adventi időszak, az év legmeghittebb része, készíts hát egy ellenállhatatlan kuglófot.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az első adventi gyertya meggyújtása már jelzi, hogy nagyon közel a karácsony, így hát jöhetnek az ünnephez köthető ízek, a jellegzetes sütemények, finomságok.

Dióval, mazsolával feldobhatod a tésztát, a tetejére pedig cukor- vagy csokoládémáz passzol.

Adventi kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2,5 dl szóda
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A vajat vedd ki a hűtőből és várd meg, amíg szobahőmérsékletű lesz. A többi hozzávalót mérd ki, majd a tojást keverd simára a cukorral, aztán szitáld hozzá a lisztet és add hozzá a sót. A csokit törd egészen apróra, és add hozzá, keverd el, majd önts az egészhez annyi szódavizet, amennyit felvesz.

A kedvenc kuglófformádat lisztezd ki, majd öntsd bele a kapott masszát. A sütőt melegítsd elő 170 fokra, majd tedd be a formát, és nagyjából egy órán át süsd a kuglófot. Amikor letelt a rá szánt idő, várd meg, míg langyosra hűl, majd borítsd ki a formából.

Édes klasszikusok

Válogass a legfinomabb és legszebb hagyományos sütemények közül!

Ezt is szeretjük