A legfinomabb diós kifli leveles tésztából
Egyszerű és isteni
Egy gyors diós kiflit bármikor összedobhatsz, olcsón megúszhatod, és finom is lesz.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy-egy csomag vajas leveles tészta mindig jó, ha van otthon, hangulatod szerint bármivel megtöltheted, egyszerűen készíthetsz belőle finom édességeket.

Egy kis reszelt almával még gazdagabbá és ízletesebbé varázsolhatod, a porcukor pedig nem maradhat el a tetejéről!

Diós kifli

Hozzávalók:

  • 2 leveles tészta lap
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • pár csepp rum
  • egy marék mazsola
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A lapokat nyújtsd ki lisztezett felületen, majd hagyd ott őket. A cukrot nagyjából egy deci vízben főzd fel - egy lábasban forralj vizet, keverd el benne, ha már nem látsz egy szem cukrot sem, akkor kész -, majd keverd bele a többieket is, a mazsolát, a diót, a citromhéjat és ízlésednek megfelelő mennyiségű rumot vagy rumaromát.

Várd meg, amíg kihűl ez a keverék, addig a tésztalapokat vágd egységes méretű négyzetekre, annak függvényében, hogy mekkora kifliket szeretnél végeredményként. Ha nagyobbakat, akkor nagyobbakra, ha kisebbeket, akkor kisebbekre.

Amikor kihűlt a diós keverék - ha nem lett elég sűrű, akkor zsemlemorzsával javíthatsz az állagán -, akkor halmozz minden négyzet közepére egy kanálnyit, majd tekerd fel a tésztát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd tedd rájuk a behajtogatott kifliket. A tojást verd habosra, és kend meg vele a tetejüket. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sülnek.

Gyümölcsös édességek télire

Ha nem kapsz friss gyümölcsöt a kedvenc pitédhez, ne keseregj, inkább készítsd el mirelitből!

Ezt is szeretjük