Az eredeti almás krémes receptje
Omlós desszert a hétvégére
Az almás krémes igazán látványos és finom édesség, ami pillanatok alatt elfogy.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lágy és könnyű tészta a vaníliás krémmel és az édes almás töltelékkel egyszerűen tökéletes hármast alkot, ami nemcsak az ízlelőbimbóknak, hanem a szemnek is csemege.

A kész sütinek nem árt, ha egy éjszakát még pihenteted, mielőtt nekiálltok elfogyasztani. 

Almás krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,5 kg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 rúd vanília
  • 1 dl tejföl

Az almás réteghez:

  • 1,2 kg reszelt alma
  • 3-4 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1-2 kiskanálnyi fahéj

A vaníliakrémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 4 tojás

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A legjobb, ha a tésztával kezded, amíg az sül, majd elkészítheted a többieket is. A tésztához való tojásokat válaszd ketté, most csak a sárgájukra lesz szükséged, de a két fehérjének is lesz helye később. A sárgájákat keverd habosra a cukorral, aztán szitáld hozzájuk a lisztet, majd szépen fokozatosan add hozzájuk a többieket is. Ha homogén, gyúrható masszát kaptál, akkor minden rendben van.

Adagold három, azonos méretű részre a tésztát, nyújtsd ki mindegyiket akkorára, mint egy közepes méretű tepsi, majd egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral - vagy akár a hátán is megsütheted a lapokat -, és helyezd bele - vagy rá - az egyik lapot. 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, majd tedd meg ugyanezt a többi lappal is. Amíg sülnek, addig jöhetnek a többiek. Az almás réteg nem túl bonyolult, egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat, és már kész is van. A vaníliás réteggel sem lesz sok gondod, a csomagoláson leírtaknak megfelelően készítsd el a pudingot a tejjel és a cukorral.

Ha megvan, akkor jöhet a fentebb megmaradt két fehérje, a további négy tojásból is csak ez a rész kell majd, üsd őket egy tálba, és verd kemény habbá. Ha megvan a hab és a puding, egyesítsd erőiket.

Ha a lapok is megsültek, akkor már csak össze kell állítani a sütit. Tedd egy sima lapra, tálcára vagy tepsibe az egyik lapot, rétegeld rá az almás keveréket, majd tedd rá a következő lapot, arra mehet a vaníliás rész, és végül, de nem utolsósorban a fedőlap. Ha szépen összeállt, már kész is van. 

Édességek főételnek

Viszonylag sok olyan desszertünk van, amit nem is étkezés után, hanem inkább főfogásként fogyasztunk, ezeket szedtük össze.

Ezt is szeretjük