Rakott túrós tészta vaníliás változatban
Jobb, mint gondolnád
Rakott tésztából készíthetsz sósat és édeset egyaránt, most az utóbbira mutatunk egy változatot.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

Csodaszép fehérneműk az ünnepi kollekciókból: velük lesz tökéletes a partiruha »

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes túrós krém némi mazsolával és vaníliával megbolondítva pompás étel, amit tálalhatsz desszertként vagy önálló fogásként is.

Próbáld ki a gyümölcsös változatot is! Mazsola helyett szórd meg bogyós gyümölcsökkel, mennyei lesz!

Rakott túrós tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg vékonymetélt
  • 40 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

1 óra

Elkészítés menete:

A tésztát főzd ki enyhén sós vízben, ha elkészült, szűrd le és tedd félre. A többi hozzávaló közül először a tojásokkal keverd simára a cukrokkal, majd olvaszd meg a vajat, és add hozzájuk. Ezután törd át egy szűrőn a túrót, és a tejföllel együtt keverd előbbiekhez, majd szórd meg az egészet a mazsolával, egy csipet sóval, és keverd simára az egészet.

Ha ez megvan, és a tészta is megfőtt, keverd össze őket jó alaposan. Kenj ki egy tűzálló edényt vajjal, majd egyengesd el benne a tésztát, és told be 200 fokra előmelegített sütőbe.

Amikor szépen megpirult, már kész is van. A tetejét még megszórhatod mogyoróval, dióbéllel, vagy, amivel épp jólesik.

Gyümölcsös édességek télire

Ha friss alapanyagot nem tudsz épp szerezni, akkor se csüggedj, mirelitből is elkészítheted a legtöbb finomságot!

Ezt is szeretjük