A tökéletes lekváros bukta receptje

Így lesz a legfinomabb!

Az igazán finom lekváros bukta két dolgon múlik: az omlós, foszlós tésztán és a tölteléken.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a tészta már készül, kitalálhatsz akár többféle tölteléket is, a legjobb persze házi lekvárral, de csokoládéval vagy mogyorókrémmel tölteni sem ördögtől való.

Arra figyelj, hogy közel azonos méretű buktákat készíts, mert csak úgy sülnek meg egyformán, és akkor lesznek mind igazán finomak.

Lekváros bukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt - búza- és rétesliszt fele-fele arányban
  • 20 dkg vaj
  • 4 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 2 csapott evőkanálnyi cukor
  • 1 tojás
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

Mivel kelt tésztával kell majd dolgoznod, az első lépés, miután kimérted a hozzávalókat, az legyen, hogy felfuttatod a tejben az élesztőt. Ehhez keverd el a tejben a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és tedd így meleg helyre - a sütő 50 fokra melegítve kifejezetten alkalmas hely az ilyesmire.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amíg felfut, a vaj felét olvaszd fel. A lisztet tedd egy tálkába, üsd bele a tojást, öntsd bele a megolvasztott vajat, add hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd össze az egészet jó alaposan, addig, amíg el nem válik a tál falától. Ha ez megvan, fedd le laza szövésű konyharuhával, és tedd meleg helyre kelni, legalább egy órára, félidőben pedig egyszer gyúrd át alaposan. Miután ez letelt, nyújtsd akkorára a tésztát, amekkora tepsiben készíted majd, és vágd egységes méretű négyzetekre vagy téglalapokra. Ha ezzel megvagy, a kiválasztott töltelékből tégy mindegyikre egy közepes mennyiségű adagot, majd tekerd fel őket, aztán mehetnek a tepsibe.

A maradék vajat olvaszd fel és minden nyers buktát kenj meg vele. Tedd újra meleg helyre őket, majd ha a sütő felmelegedett 180 fokra, dugd be a buktákkal megrakott tepsit, és süsd aranybarnára az édességet. 

Finomabbnál finomabb krémes desszertek

A töltött édességeknek óriási rajongótábora van, nem véletlenül, hiszen ezek a finomságok talán a legjobbak mind közül.

A legfinomabb házi vaníliapuding

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük