A tökéletes lekváros bukta receptje
Így lesz a legfinomabb!
Az igazán finom lekváros bukta két dolgon múlik: az omlós, foszlós tésztán és a tölteléken.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a tészta már készül, kitalálhatsz akár többféle tölteléket is, a legjobb persze házi lekvárral, de csokoládéval vagy mogyorókrémmel tölteni sem ördögtől való.

Arra figyelj, hogy közel azonos méretű buktákat készíts, mert csak úgy sülnek meg egyformán, és akkor lesznek mind igazán finomak.

Lekváros bukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt - búza- és rétesliszt fele-fele arányban
  • 20 dkg vaj
  • 4 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 2 csapott evőkanálnyi cukor
  • 1 tojás
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

Mivel kelt tésztával kell majd dolgoznod, az első lépés, miután kimérted a hozzávalókat, az legyen, hogy felfuttatod a tejben az élesztőt. Ehhez keverd el a tejben a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és tedd így meleg helyre - a sütő 50 fokra melegítve kifejezetten alkalmas hely az ilyesmire.

Amíg felfut, a vaj felét olvaszd fel. A lisztet tedd egy tálkába, üsd bele a tojást, öntsd bele a megolvasztott vajat, add hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd össze az egészet jó alaposan, addig, amíg el nem válik a tál falától. Ha ez megvan, fedd le laza szövésű konyharuhával, és tedd meleg helyre kelni, legalább egy órára, félidőben pedig egyszer gyúrd át alaposan. Miután ez letelt, nyújtsd akkorára a tésztát, amekkora tepsiben készíted majd, és vágd egységes méretű négyzetekre vagy téglalapokra. Ha ezzel megvagy, a kiválasztott töltelékből tégy mindegyikre egy közepes mennyiségű adagot, majd tekerd fel őket, aztán mehetnek a tepsibe.

A maradék vajat olvaszd fel és minden nyers buktát kenj meg vele. Tedd újra meleg helyre őket, majd ha a sütő felmelegedett 180 fokra, dugd be a buktákkal megrakott tepsit, és süsd aranybarnára az édességet. 

Finomabbnál finomabb krémes desszertek

A töltött édességeknek óriási rajongótábora van, nem véletlenül, hiszen ezek a finomságok talán a legjobbak mind közül.

Ezt is szeretjük