Így készül a lusta asszony rétese
Recept, ami elronthatatlan
Nemcsak a lusta, hanem a kezdő háziasszony rétese is ez, hiszen elronthatatlan.

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »

5 nőies frizura, aminek nem árt a tavaszi eső: egy kis víz nem tesz kárt bennük »

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyed, túrós-mazsolás sütinek képtelenség ellenállni, már látványra is guszta, az íze pedig egyszerűen fenomenális.

Ha a mazsolát nem szereted, készítsd apró, piros bogyós gyümölcsökkel, azokkal talán még szebb lesz, és nagyon finom.

Lusta asszony rétese

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 4 tojás
  • fél liter tej
  • 1 fél citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 maréknyi mazsola

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A szárazanyagokat, tehát a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukorból 20 dekát és a sót keverd össze egy tálban. A tojásokat verd fel egy másikban, majd öntsd fel őket a tejjel. Végy elő egy alkalmas tepsit, a vaj felével kend ki, majd szórd bele a lisztes keverék egyik felét.

A túrót törd át egy szűrőn, és keverd el a mazsolával, valamint reszeld hozzá a citrom héját is. Ezután ezt a keveréket egyengesd el a tepsiben, majd szórd rá a maradék lisztet. A tojásos mixtúrával öntsd nyakon az egészet, a maradék vajat is morzsold rá, majd hagyd 15-20 percig pihenni. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, majd ha eleget pihent, akkor told be, és süsd készre nagyjából háromnegyed óra alatt.

Még több édes desszert

Finom sütikből sosem elég, egy-egy jó recept bármikor jól jöhet, ha pedig a meggyet is szereted, ez a képes összefoglaló neked készült!

Ezt is szeretjük