Így készül a lusta asszony rétese
Recept, ami elronthatatlan
Nemcsak a lusta, hanem a kezdő háziasszony rétese is ez, hiszen elronthatatlan.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyed, túrós-mazsolás sütinek képtelenség ellenállni, már látványra is guszta, az íze pedig egyszerűen fenomenális.

Ha a mazsolát nem szereted, készítsd apró, piros bogyós gyümölcsökkel, azokkal talán még szebb lesz, és nagyon finom.

Lusta asszony rétese

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 4 tojás
  • fél liter tej
  • 1 fél citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 maréknyi mazsola

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A szárazanyagokat, tehát a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukorból 20 dekát és a sót keverd össze egy tálban. A tojásokat verd fel egy másikban, majd öntsd fel őket a tejjel. Végy elő egy alkalmas tepsit, a vaj felével kend ki, majd szórd bele a lisztes keverék egyik felét.

A túrót törd át egy szűrőn, és keverd el a mazsolával, valamint reszeld hozzá a citrom héját is. Ezután ezt a keveréket egyengesd el a tepsiben, majd szórd rá a maradék lisztet. A tojásos mixtúrával öntsd nyakon az egészet, a maradék vajat is morzsold rá, majd hagyd 15-20 percig pihenni. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, majd ha eleget pihent, akkor told be, és süsd készre nagyjából háromnegyed óra alatt.

Még több édes desszert

Finom sütikből sosem elég, egy-egy jó recept bármikor jól jöhet, ha pedig a meggyet is szereted, ez a képes összefoglaló neked készült!

Ezt is szeretjük