30 perces leveles szilvás süti
Nem kell hozzá szakácsnak lenni
Egyszerű, de nagyszerű édességet készíthetsz pillanatok alatt szilvából és leveles tésztából.
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
A szilvaszezon kezdete már az ősz közeledtét jelzi, de ne csüggedj, a finom ízek mindig feldobhatnak, bármilyen borús idő is érkezik.
A gyümölcsök alá készíthetsz finom vaníliás réteget is, úgy még jobb lesz a süti.
Szilvás leveles süti
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 60 dkg szilva
- 3 csapott evőkanál cukor
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés menete:
A tésztát vedd ki a hűtőből, várd meg, amíg szobahőmérsékletű lesz, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, egy közepes tepsi méretére. Egy alkalmas tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd el benne a tésztát, ha kilóg belőle, ne aggódj, majd visszahajtod a süti tetejére. A szilvákat mosd át alaposan, magozd ki őket, vagy használhatsz befőttet is, ha pedig gazdagabb édességet szeretnél, akkor több gyümölccsel is készítheted. Karikázd fel a kimagozott szilvákat, majd szórd szét a tésztán.
A fahéjat keverd el a cukorral, és szórd meg egyenletesen a gyümölcsöket. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, majd told be az előkészített sütit és süsd aranybarnára. Ha a képen szereplő desszertet szeretnéd viszontlátni, akkor kör alakú formát használj.
Finom desszertek Franciaországból
Ha egy könnyű teasütire vágysz, vagy valami különlegesebb franciás desszertre, nézd meg cikkünket!
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- édességek
Ellenállhatatlan csokoládés sajttorta

- palacsinta
- paleolit táplálkozás
Isteni paleo palacsintarecept

- mandula
- torta