5 hozzávaló, 5 szuper sütemény

Csupán néhány hozzávaló a hűtőből és a kamrából, egy adag bátorság, némi ügyesség és idő, és máris előállhatsz egy egyszerű sütivel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sütni bárki tud, vagy, ha mégsem, könnyen megtanulhat. A következő sütireceptek, mivel csupán öt hozzávalóból állnak, igazán alkalmasak a gyakorlásra, hogy elismert konyhatündérré válj.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nincs szükséged nagy bevásárlásra, maximum egy-két dolgot illetően, mert a főbb alapanyagok biztosan fellelhetőek a házi készletedben.

Finom barackos

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5 tojás
  • 1 sárgabarackkonzerv

Keverd habosra a cukrot a vajjal és a tojások sárgájával. Add hozzá a lisztet, majd a tojások keményre felvert habját.

A tésztát tedd közepes nagyságú tepsibe, a lecsöpögtetett sárgabarackokat rakosgasd a tetejére, és mehet a sütőbe. Tálaláskor hintsd meg porcukorral.

Citromos korongok

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 egész tojás

A lisztet és a vajat 10 dkg cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával keverd ki. Szaggass belőle kicsi korongokat. A tojásfehérjét verd kemény habbá 10 dkg cukorral, és nyomózsákból adagold a korongok tetejére. Közepes hőfokon süsd meg.

Ánizsos keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dkg apróra tört ánizs

A lisztet, a cukrot, a vajat, a tojássárgáját és az ánizst dolgozd jól össze, és gyúrj belőle tésztát. Nyújtsd ki félujjnyi vastagságúra, és pogácsaszaggatóval darabold fel, de akár csillagmintát is csinálhatsz. Kend meg a tetejét tojással, hintsd meg cukorral, és mérsékelt lángon süsd meg.

Egyszerű mákos

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált mák
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

A tojást keverd ki a cukorral, add hozzá a darált mákot, öntsd hozzá a tejet, és reszelj bele citromhéjat. Keverd ki jól az alapanyagokat, és tedd a tésztát kivajazott, lisztezett őzgerincformába. Ha megsült, borítsd ki. Ha van otthon vaníliás cukor, jól szórd meg a sütit, de a sima porcukor is megteszi.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ribizlis süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 50 dkg mirelit ribizli
  • 30 dkg őrölt dió
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás

A vajat keverd ki jól a tojások sárgájával, add hozzá a lisztet és az őrölt diót. Nyújtsd ki a tésztát, és kétharmad részét fektesd egy kisebb tepsi aljára, és félig süsd meg. A tojások fehérjét gőz fölött verd kemény habbá, édesítsd ízlés szerint, és keverd bele a ribizlit. A habot simítsd a tésztára, a maradék tésztából rácsozd be a tetejét, és közepes hőfokon fejezd be a sütést.

Ezt is szeretjük