Tejszínes lazacszeletek toszkán recept alapján: ünnepi alkalmakra nem is kell finomabb
A toszkán lazac tejszínes szaftjába szárított paradicsom és friss spenót is kerül.

A lazac sokak szerint a legfinomabb halétel, amelyet azok is szeretni szoktak, akik nem feltétlenül vannak odáig a tengeri herkentyűkért. A vajas alappal indított, tejszínes szaftban, szárított paradicsommal és friss spenóttal készülő toszkán lazac tökéletes ünnepi alkalmakra, de annyira hamar elkészül, hogy akár egy gyors, egészséges vacsora gyanánt is tökéletes.
Toszkán lazac
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg lazacfilé
- 10 dkg bébispenót
- 10 szem koktélparadicsom
- 5-6 szem szárított paradicsom
- 2 dl tejszín
- 1.2 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
A lazacszeleteket szórd meg fokhagymaporral, sóval és borssal, és forgasd meg lisztben. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, és közepes lángon, oldalanként 3-4 perc alatt süsd elő a halat. Most még nem kell teljesen átsütni, vigyázz, ki ne száradjon. Szedd ki őket egy tányérra és tedd félre.
A serpenyőbe öntsd bele a bort, a citromlevet és tedd hozzá a kétféle, felszeletelt paradicsomot. Hagyd néhány percig gyöngyözni, majd keverd hozzá a tejszínt és a spenótot. Főzd még pár percet, hogy a spenót összeessen, ekkor tedd vissza a serpenyőbe a lazacot. Hagyd a tűzön még három-öt percig, amíg a lazac teljesen átfő.
Omlós tőkehalfilé tavaszi salátaágyon: 30 perces ebéd
A hal nemcsak finom, de egészséges is, éppen ezért, most egy gyorsan elkészíthető, ízletes tőkehalreceptet mutatunk, ami tavaszi zöldségágyon sül, és mindössze 30 percet kell rászánnod.
ElolvasomKép: Nataly Halin / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!