5 hipergyors gyümölcsös muffin
30 perc, és kész
A muffin a kezdő háziasszonyok körében igen népszerű sütemény, hiszen roppant egyszerű, és villámgyorsan kész van.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bögrés sütik és muffinok nemcsak a falatozók körében népszerűek, hanem bizony a háziasszonyok is toplistás helyen említik őket. Elkészítésük ugyanis pofonegyszerű.

Ráadásul hihetetlenül változatosan elkészíthetőek, az ízesítők pedig tetszés szerint cserélhetők. Próbáld ki az alábbi változatokat is.

Áfonyás-barackos muffin

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg áfonya
  • 2 friss barack felkockázva
  • 6 evőkanál szénsavas ásványvíz

Keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport egy nagy tálban, add hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojásokat és a citrom héját, és egy habverővel keverd addig, amíg egységes, lágy tészta nem lesz belőle.
Óvatosan keverd bele a gyümölcsöt, legvégül add hozzá a vizet.
Előmelegített sütőben, körülbelül 200 fokon 25-30 perc alatt készre sül.

Narancsos muffin

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 1,5 dl narancslé
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg étcsokoládé-törmelék
  • 1 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj

Egy tálban a lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a reszelt narancshéjjal és a csokidarabokkal. Egy másik edényben a tojást kicsit verd fel, és add hozzá a cukrot, a vajat. A narancs húsát turmixold össze a narancslével, és ezt is add hozzá. Végül egyesítsd a két tálat. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig süsd.

Karibi muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg ananász
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg joghurt
  • 7 cl Blue Curacao
  • 4 cl ananászlé
  • kókuszreszelék ízlés szerint

A lisztet keverd össze a sütőporral egy tálban. Egy másik tálban a vajat, a tojást, a cukrot, a tejfölt, a Blue Curacaót és az ananászlevet keverd össze. Ehhez add a lisztes keveréket és az ananászdarabokat, illetve a kókuszreszeléket. 20-25 percig süsd előmelegített sütőben.

Málnás muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg málna
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olaj

A lisztbe keverd bele az étkezési keményítőt, a kókuszreszeléket és a sütőport. A málna felét pürésítsd le, keverd össze a tojással, a citromlével, a cukorral, a joghurttal és az olajjal. Dolgozd össze a két keveréket és a maradék málnát. A sütőben 20-25 percig vagy tűpróbáig süsd.

Szilvás muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg dió
  • 5 szem szilva

A vajat és a cukrot keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojásokat. Ezután a liszt, a sütőpor, a dió és a fahéj keverékét keverd hozzá. A végén jöhet a felkockázott szilva, és annyi tej, hogy formálható masszát kapj. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt kész. Kevés szilvapálinkával megbolondíthatod.

Ezt is szeretjük