5 hozzávaló, 5 szuper sütemény

Csupán néhány hozzávaló a hűtőből és a kamrából, egy adag bátorság, némi ügyesség és idő, és máris előállhatsz egy egyszerű sütivel.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sütni bárki tud, vagy, ha mégsem, könnyen megtanulhat. A következő sütireceptek, mivel csupán öt hozzávalóból állnak, igazán alkalmasak a gyakorlásra, hogy elismert konyhatündérré válj.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nincs szükséged nagy bevásárlásra, maximum egy-két dolgot illetően, mert a főbb alapanyagok biztosan fellelhetőek a házi készletedben.

Finom barackos

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5 tojás
  • 1 sárgabarackkonzerv

Keverd habosra a cukrot a vajjal és a tojások sárgájával. Add hozzá a lisztet, majd a tojások keményre felvert habját.

A tésztát tedd közepes nagyságú tepsibe, a lecsöpögtetett sárgabarackokat rakosgasd a tetejére, és mehet a sütőbe. Tálaláskor hintsd meg porcukorral.

Citromos korongok

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 egész tojás

A lisztet és a vajat 10 dkg cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával keverd ki. Szaggass belőle kicsi korongokat. A tojásfehérjét verd kemény habbá 10 dkg cukorral, és nyomózsákból adagold a korongok tetejére. Közepes hőfokon süsd meg.

Ánizsos keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dkg apróra tört ánizs

A lisztet, a cukrot, a vajat, a tojássárgáját és az ánizst dolgozd jól össze, és gyúrj belőle tésztát. Nyújtsd ki félujjnyi vastagságúra, és pogácsaszaggatóval darabold fel, de akár csillagmintát is csinálhatsz. Kend meg a tetejét tojással, hintsd meg cukorral, és mérsékelt lángon süsd meg.

Egyszerű mákos

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált mák
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

A tojást keverd ki a cukorral, add hozzá a darált mákot, öntsd hozzá a tejet, és reszelj bele citromhéjat. Keverd ki jól az alapanyagokat, és tedd a tésztát kivajazott, lisztezett őzgerincformába. Ha megsült, borítsd ki. Ha van otthon vaníliás cukor, jól szórd meg a sütit, de a sima porcukor is megteszi.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ribizlis süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 50 dkg mirelit ribizli
  • 30 dkg őrölt dió
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás

A vajat keverd ki jól a tojások sárgájával, add hozzá a lisztet és az őrölt diót. Nyújtsd ki a tésztát, és kétharmad részét fektesd egy kisebb tepsi aljára, és félig süsd meg. A tojások fehérjét gőz fölött verd kemény habbá, édesítsd ízlés szerint, és keverd bele a ribizlit. A habot simítsd a tésztára, a maradék tésztából rácsozd be a tetejét, és közepes hőfokon fejezd be a sütést.

Ezt is szeretjük