Filléres hagymakrémleves krumplival: így lesz igazán sűrű és laktató
A krumplis hagymakrémleves olcsó és laktató bevezetője az ebédnek.

A hagyma és a krumpli két olyan alapanyag, amely minden háztartásban megtalálható. Főzz belőlük selymes, laktató hagymakrémlevest! Tartalmasabbá teheted, ha a tányérokba reszelt sajtot adagolsz, vagy pirítóst kínálsz mellé.
Krumplis hagymakrémleves
Hozzávalók
- 8 dl alaplé
- 5 dkg vaj
- 3 nagy hagyma
- 2 dl tejszín
- 1 nagy krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
- reszelt sajt és pirítós a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat egy lábosban olvaszd fel, és tedd rá a cikkekre vágott hagymát. Párold puhára, majd add hozzá a felaprított fokhagymát, a felkockázott krumplit, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd puhára a krumplit 20-25 perc alatt. A végén öntsd hozzá a tejszínt. Forralj rajta egyet, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és tálalhatod. Jól megy hozzá a reszelt sajt és a pirítós kenyér.
Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
Ebben a receptben a karfiol nem a levessel fő együtt, hanem sütőben sül aranybarnára: ettől az étel sokkal aromásabb és krémesebb lesz.
ElolvasomKép: fcafotodigital / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- krémleves