Filléres hagymakrémleves krumplival: így lesz igazán sűrű és laktató

A krumplis hagymakrémleves olcsó és laktató bevezetője az ebédnek.

Hagymakrémleves krumplival
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

hagyma és a krumpli két olyan alapanyag, amely minden háztartásban megtalálható. Főzz belőlük selymes, laktató hagymakrémlevest! Tartalmasabbá teheted, ha a tányérokba reszelt sajtot adagolsz, vagy pirítóst kínálsz mellé.

Krumplis hagymakrémleves

Hozzávalók

  • 8 dl alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 3 nagy hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 nagy krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • reszelt sajt és pirítós a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy lábosban olvaszd fel, és tedd rá a cikkekre vágott hagymát. Párold puhára, majd add hozzá a felaprított fokhagymát, a felkockázott krumplit, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd puhára a krumplit 20-25 perc alatt. A végén öntsd hozzá a tejszínt. Forralj rajta egyet, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és tálalhatod. Jól megy hozzá a reszelt sajt és a pirítós kenyér.

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás

Ebben a receptben a karfiol nem a levessel fő együtt, hanem sütőben sül aranybarnára: ettől az étel sokkal aromásabb és krémesebb lesz.

Elolvasom

Kép: fcafotodigital / Getty Images

Ezt is szeretjük