5 hipergyors sült hús vasárnapra

A husikat 30 perc alatt elkészítheted, de ami még fontosabb: nagyon finomak! Ha egy gyors ebédre vágysz, ezek pont neked valók.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A következő receptek előkészítése és leírása sokkal tovább tart, mint maga az elkészítés. Első látásra bonyolultnak tűnhetnek, de nagyon hamar kész vannak, és az esetleges vesződségért kárpótol a fantasztikus íz.

Éppen ezért kezdő háziasszonyoknak is melegen ajánljuk elkészítésüket.
A receptek akkor is jól jöhetnek, ha csak magadnak kell ebédet csinálni. Ezek a husik olyan egyszerűek, hogy kár lenne helyettük készételt vásárolni.

Répás csirke

Hozzávalók:

  • 2 közepes csirkemellfilé
  • 2 lilahagyma
  • 1 csokor sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál zsálya
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • olívaolaj

A csirkét vágd fel vékony csíkokra, és egy serpenyőben vagy wokban süsd pirosra kevés olajon. A hagymát is vágd fel gerezdekre, és a maradék olajhoz adva ezt is süsd meg kicsit.

A paprikát és a répákat csíkozd fel, és a hagymával együtt süsd őket addig, amíg szép színük nem lesz. Add hozzá a mézet, a bort, majd jól keverd és forrald össze őket. Önts hozzá 1 dl vizet, add hozzá a fűszereket és a szóját, tedd vissza a husikat, és párold össze az egészet 1-2 perc alatt. Amíg ezzel elkészülsz, a köretnek való rizs is megfő.

Hal cukkinivel

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 2-3 cukkini
  • 2 fej hagyma
  • 1 citrom
  • édespaprika
  • rozmaring

A halat dörzsöld be a fűszerekkel és a sóval, majd vágd fel közepes kockákra. A cukkinit mosd meg, kockázd fel. A citromot vágd félbe, egyik felét a halra, másikat a cukkinire facsard. A hagymákat vágd 6-8 gerezdre, majd kevés olajon futtasd meg egy wokban vagy egy mélyebb serpenyőben. Add hozzá a cukkinit, a halat, és addig süsd, amíg minden meg nem puhul. Rizzsel tálald.

Thai hátszín

Hozzávalók:

  • 30 dkg hátszín
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál thai curry paszta
  • 10 dkg zöldbab
  • 1,5 dl víz
  • 1 kis csokor bazsalikom

A hátszínt vágd csíkokra, a hagymát pedig elég gerezdekre. Melegítsd fel a wokot, és olaj nélkül süsd a husikat egy rövid ideig. A keletkezett szaftot hagyd a wokban, és dobáld bele a hagymát. Puhítsd meg, add hozzá a curryt és a vizet. Tedd vissza a hátszíncsíkokat, és 5 percig süsd tovább. Ezután szórd meg a felaprított bazsalikommal, és add hozzá a babot, és azt is puhítsd meg.

Csirkecurry

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • fél chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 cukkini
  • 1 sárgarépa
  • negyed fej kelkáposzta
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 5 dl kókusztej
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál currypor
  • menta, só

A csirkehúst vágd vékony csíkokra, és felforrósított olajon pirítsd meg. Add hozzá a szeletelt hagymát és a fokhagymát, az apróra vágott chilit és a gyömbért. Ezt süsd körülbelül 5 percig. A cukkinit kockázd fel, a sárgarépát és a káposztát vágd szeletekre, és add a húshoz.
A zöldséges húst öntsd fel a szójaszósszal és a kókusztejjel, végül pedig add hozzá a babérlevelet és a curryt. Főzd az egészet nagyjából 10 percig. Ehhez is a legjobb köret egy adag barna- vagy basmati rizs.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Borjútekercs spárgával

Hozzávalók:

  • 4 szelet borjúhús
  • 12 zöld spárga
  • 6 szelet bacon
  • 1 dl instant marhahúsleves
  • 3 evőkanál vaj
  • bors

A húst klopfold ki. A spárga végét vágd le, hámozd meg, majd főzd ropogósra, utána öblítsd le hideg vízzel. A húst sózd, borsozd, tekerj bele 3-3 szál spárgát, majd az egészet csavard bele a baconbe. A spárga teteje nyugodtan kilóghat. A tekercsek oldalát vajon pirítsd meg, majd
helyezd őket egy tepsibe, és 160oC-on körülbelül 10 percig süsd.
A hús szaftját forrald fel a húslevessel, majd tedd félre, és keverd bele a hideg vajat. Az elkészült szósszal öntsd nyakon a tekercseket tálaláskor.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük