5 hipergyors sült hús vasárnapra
A husikat 30 perc alatt elkészítheted, de ami még fontosabb: nagyon finomak! Ha egy gyors ebédre vágysz, ezek pont neked valók.
A következő receptek előkészítése és leírása sokkal tovább tart, mint maga az elkészítés. Első látásra bonyolultnak tűnhetnek, de nagyon hamar kész vannak, és az esetleges vesződségért kárpótol a fantasztikus íz.
Éppen ezért kezdő háziasszonyoknak is melegen ajánljuk elkészítésüket.
A receptek akkor is jól jöhetnek, ha csak magadnak kell ebédet csinálni. Ezek a husik olyan egyszerűek, hogy kár lenne helyettük készételt vásárolni.
Répás csirke
Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemellfilé
- 2 lilahagyma
- 1 csokor sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál zsálya
- 2 evőkanál méz
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
- olívaolaj
A csirkét vágd fel vékony csíkokra, és egy serpenyőben vagy wokban süsd pirosra kevés olajon. A hagymát is vágd fel gerezdekre, és a maradék olajhoz adva ezt is süsd meg kicsit.
A paprikát és a répákat csíkozd fel, és a hagymával együtt süsd őket addig, amíg szép színük nem lesz. Add hozzá a mézet, a bort, majd jól keverd és forrald össze őket. Önts hozzá 1 dl vizet, add hozzá a fűszereket és a szóját, tedd vissza a husikat, és párold össze az egészet 1-2 perc alatt. Amíg ezzel elkészülsz, a köretnek való rizs is megfő.
Hal cukkinivel
Hozzávalók:
- 1 kg tengeri halfilé
- 2-3 cukkini
- 2 fej hagyma
- 1 citrom
- édespaprika
- rozmaring
- só
A halat dörzsöld be a fűszerekkel és a sóval, majd vágd fel közepes kockákra. A cukkinit mosd meg, kockázd fel. A citromot vágd félbe, egyik felét a halra, másikat a cukkinire facsard. A hagymákat vágd 6-8 gerezdre, majd kevés olajon futtasd meg egy wokban vagy egy mélyebb serpenyőben. Add hozzá a cukkinit, a halat, és addig süsd, amíg minden meg nem puhul. Rizzsel tálald.
Thai hátszín
Hozzávalók:
- 30 dkg hátszín
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál thai curry paszta
- 10 dkg zöldbab
- 1,5 dl víz
- 1 kis csokor bazsalikom
A hátszínt vágd csíkokra, a hagymát pedig elég gerezdekre. Melegítsd fel a wokot, és olaj nélkül süsd a husikat egy rövid ideig. A keletkezett szaftot hagyd a wokban, és dobáld bele a hagymát. Puhítsd meg, add hozzá a curryt és a vizet. Tedd vissza a hátszíncsíkokat, és 5 percig süsd tovább. Ezután szórd meg a felaprított bazsalikommal, és add hozzá a babot, és azt is puhítsd meg.
Csirkecurry
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál olaj
- 1 hagyma
- fél chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 cukkini
- 1 sárgarépa
- negyed fej kelkáposzta
- 2 evőkanál szójaszósz
- 5 dl kókusztej
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál currypor
- menta, só
A csirkehúst vágd vékony csíkokra, és felforrósított olajon pirítsd meg. Add hozzá a szeletelt hagymát és a fokhagymát, az apróra vágott chilit és a gyömbért. Ezt süsd körülbelül 5 percig. A cukkinit kockázd fel, a sárgarépát és a káposztát vágd szeletekre, és add a húshoz.
A zöldséges húst öntsd fel a szójaszósszal és a kókusztejjel, végül pedig add hozzá a babérlevelet és a curryt. Főzd az egészet nagyjából 10 percig. Ehhez is a legjobb köret egy adag barna- vagy basmati rizs.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Borjútekercs spárgával
Hozzávalók:
- 4 szelet borjúhús
- 12 zöld spárga
- 6 szelet bacon
- 1 dl instant marhahúsleves
- 3 evőkanál vaj
- só
- bors
A húst klopfold ki. A spárga végét vágd le, hámozd meg, majd főzd ropogósra, utána öblítsd le hideg vízzel. A húst sózd, borsozd, tekerj bele 3-3 szál spárgát, majd az egészet csavard bele a baconbe. A spárga teteje nyugodtan kilóghat. A tekercsek oldalát vajon pirítsd meg, majd
helyezd őket egy tepsibe, és 160oC-on körülbelül 10 percig süsd.
A hús szaftját forrald fel a húslevessel, majd tedd félre, és keverd bele a hideg vajat. Az elkészült szósszal öntsd nyakon a tekercseket tálaláskor.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka