Isteni házi eperszörp főzés nélkül: évekig eláll, ha így készíted
Több vitamin marad az eperben, zamatosabb lesz a szörp, ha hidegen teszed el, ráadásul így a munka is jóval kevesebb vele.
Összesen 275 találat.
Több vitamin marad az eperben, zamatosabb lesz a szörp, ha hidegen teszed el, ráadásul így a munka is jóval kevesebb vele.
Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.
Megjelentek a piacon, a kertben az első kovászolni való uborkák. Amikor végre meleg, napos lesz az idő, készítsd is el a savanyúságot!
A házi, zamatos eperlekvárnak nincs párja. Ha betartasz néhány szabályt, a következő szezonig is eláll.
Miért vennéd meg méregdrágán a különleges aromájú fenyőrügyszirupot, ha otthon pofonegyszerűen és fillérekből elkészítheted?
Nyílik az illatos bodza, így már most hozzáfoghatsz a szörp elkészítéshez, hogy legyen egész évre elegendő.
Már elkészítheted a tavasz első szörpjét, pitypangból isteni szirupot főzhetsz.
A házi vaníliás puding alig bonyolultabb, mint a zacskós, és csak pár perccel tart tovább elkészíteni, az eredmény viszont mennyei.
Miért ne készítenéd saját kezűleg a húsvéti sonka mellé a reszelt, ecetes tormát? Egyáltalán nem ördöngösség!
Többé ne keress kifogásokat, ezzel a recepttel gyerekjáték a kenyérsütés!
Nagyon kevés munka van ezzel a házi kenyérrel, a különlegessége, hogy 12 órán át kell pihentetni.
Bármelyik salátát feldobhatod, ha saját készítésű sajtkosárban kínálod. Sokkal egyszerűbb, gyorsabb, mint gondolnád.
Ha megerőltetés nélkül szeretnél házi kenyeret készíteni, ez az olívás ciabatta a te recepted!
A szaloncukor készítése közben garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz. A marcipánosnál jobbat nem is kívánhatsz.
Ha most elkészíted a birsalmalikőrt, karácsonyra pont jó lesz. Gasztroajándéknak is kitűnő.
Birsalmából nagyon egyszerű lekvárt főzni, mert a benne található pektinnek köszönhetően gyorsan és könnyen besűrűsödik.
Nem véletlen, hogy a cékla egyre kedveltebb konyhai alapanyag. Szuper egészséges és finom, főleg sütve.
A sült gesztenye tagadhatatlanul az egyik legjobb dolog ősszel és télen. Szívünket és lelkünket is egyaránt átmelegíti az egyre hűvösebb időben.
Tippek, amelyek a legkönnyebben hozzásegítenek egy igazán varázslatos előszoba kialakításához.
A birsalmasajt régimódi, ám megunhatatlan édesség, ősszel és télen gasztroajándéknak is kiváló.
Sütibe, palacsintába, kenyérre is tökéletes a házi feketebodza-lekvár. Ráadásul ingyen juthatsz hozzá a fő hozzávalóhoz.
Ha még van hely a kamrádban, feltétlenül sorakoztass a polcra néhány üveg körtebefőttet!
A fügés szilvachutney igazi kulináris élmény, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont feldobja az egyszerű ételeket is.
Mindig jól jön egy szendvicskrémrecept. A tonhalasnál egyszerűbb, jobb nem is kell.
A mézédes, kellemes zamatú fügéből mennyei lekvárt főzhetsz. A különleges csemege ajándéknak is kitűnő.
Az olaszoknál valamilyen formában szinte naponta kerül az asztalra kissé fűszeres, zamatos, házi készítésű, sokoldalúan felhasználható paradicsommártás.
Miért ne kínálnád legközelebb a gyros-t saját készítésű, friss pitában? Belül levegős lesz, kívül pedig ropogós.
A házi, egyszerű, fokhagymás chiliszósz jól illik a grillfogásokhoz és a sült húsokhoz is.
A csípős paprikakrém kitűnő ízesítő a legkülönfélébb ételekhez. Otthon is egyszerűen elkészítheted.
Az ecetes szilvával visszaidézheted a régi időket. Jól illik a sült és a rántott húsokhoz.