A házi, zamatos levendulaszörp sokszor kipróbált receptje: igazán különleges ital
Az üde, frissítő levendulaszörp jól behűtve a nyár kedvenc itala lehet.

levendulaszorp
beauty and style
Top olvasott cikkek

Virágzik a levendula, amit számos területen felhasználhatsz, így a gyógyításban, a szépségápolásban, illatosításra, sőt a konyhában is. Sütik ízesítésére szintén kiváló, de érdemes megkóstolni a levendulaszörpöt is. Mivel elég intenzív az íze, keverj hozzá jó sok citromot. Ha hosszabb időre tennéd el, érdemes dunsztba tenni. 

Levendulaszörp

Hozzávalók

  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 3 bögre levendula
  • 5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A levendula szárát távolítsd el, szecsak a virágra lesz szükséged, majd öblítsd le. A cukrot, az alaposan megmosott citromok héját és levét rakd egy lábosba, öntsd fel a vízzel, majd forrald fel, azaz készíts szirupot.
Amikor a cukor teljesen felolvad, rakd bele a levendulát. Takard le, és pihentesd legalább egy éjszakán át, de akár egy napig is állhat. 

Közben az üvegeket alaposan mosd el, majd mosogatógépben vagy mikróban sterilizáld. A szirupot szűrd át gézen vagy kis lyukú szűrőn, majd forrald fel, és rögtön töltsd a sterilizált, felforrósított üvegekbe. Tedd száraz dunsztba, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl plédek, párnák között. 
A levendula a muffint is feldobja, ráadásul villámgyorsan elkészül. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük