A házi, zamatos levendulaszörp sokszor kipróbált receptje: igazán különleges ital
Az üde, frissítő levendulaszörp jól behűtve a nyár kedvenc itala lehet.

levendulaszorp
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Virágzik a levendula, amit számos területen felhasználhatsz, így a gyógyításban, a szépségápolásban, illatosításra, sőt a konyhában is. Sütik ízesítésére szintén kiváló, de érdemes megkóstolni a levendulaszörpöt is. Mivel elég intenzív az íze, keverj hozzá jó sok citromot. Ha hosszabb időre tennéd el, érdemes dunsztba tenni. 

Levendulaszörp

Hozzávalók:

  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 3 bögre levendula
  • 5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A levendula szárát távolítsd el, szecsak a virágra lesz szükséged, majd öblítsd le. A cukrot, az alaposan megmosott citromok héját és levét rakd egy lábosba, öntsd fel a vízzel, majd forrald fel, azaz készíts szirupot.
Amikor a cukor teljesen felolvad, rakd bele a levendulát. Takard le, és pihentesd legalább egy éjszakán át, de akár egy napig is állhat. 

Közben az üvegeket alaposan mosd el, majd mosogatógépben vagy mikróban sterilizáld. A szirupot szűrd át gézen vagy kis lyukú szűrőn, majd forrald fel, és rögtön töltsd a sterilizált, felforrósított üvegekbe. Tedd száraz dunsztba, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl plédek, párnák között. 
A levendula a muffint is feldobja, ráadásul villámgyorsan elkészül. 

Ezt is szeretjük