A házi, zamatos levendulaszörp sokszor kipróbált receptje: igazán különleges ital
Az üde, frissítő levendulaszörp jól behűtve a nyár kedvenc itala lehet.

levendulaszorp
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Virágzik a levendula, amit számos területen felhasználhatsz, így a gyógyításban, a szépségápolásban, illatosításra, sőt a konyhában is. Sütik ízesítésére szintén kiváló, de érdemes megkóstolni a levendulaszörpöt is. Mivel elég intenzív az íze, keverj hozzá jó sok citromot. Ha hosszabb időre tennéd el, érdemes dunsztba tenni. 

Levendulaszörp

Hozzávalók:

  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 3 bögre levendula
  • 5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A levendula szárát távolítsd el, szecsak a virágra lesz szükséged, majd öblítsd le. A cukrot, az alaposan megmosott citromok héját és levét rakd egy lábosba, öntsd fel a vízzel, majd forrald fel, azaz készíts szirupot.
Amikor a cukor teljesen felolvad, rakd bele a levendulát. Takard le, és pihentesd legalább egy éjszakán át, de akár egy napig is állhat. 

Közben az üvegeket alaposan mosd el, majd mosogatógépben vagy mikróban sterilizáld. A szirupot szűrd át gézen vagy kis lyukú szűrőn, majd forrald fel, és rögtön töltsd a sterilizált, felforrósított üvegekbe. Tedd száraz dunsztba, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl plédek, párnák között. 
A levendula a muffint is feldobja, ráadásul villámgyorsan elkészül. 

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük