Isteni házi eperszörp főzés nélkül: évekig eláll, ha így készíted
Több vitamin marad az eperben, zamatosabb lesz a szörp, ha hidegen teszed el, ráadásul így a munka is jóval kevesebb vele.

eperszorp-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél egyszerűbben nem is készíthetsz szörpöt! Főzés nélkül zamatosabb lesz, és még a boltinál is sokkal finomabb! Ha borkő- vagy citromsavat teszel a szörpbe, tovább megőrzi élénk színét. Amennyiben hosszabb ideig tárolnád, a két celofánréteg közé tegyél kevés tartósítót. 

Házi eperszörp

Hozzávalók:

  • 3 kg eper
  • 60 dkg cukor literenként
  • 1 mokkáskanál borkősav
  • nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, majd egy nagyobb edényben forralj vizet, rakd bele, és sterilizáld, azaz főzd 15 percig. Ezt a műveletet a mikróban is elvégezheted, ebben az esetben egy percig járasd a lemagasabb fokozaton. Tedd át tiszta konyharuhára, és csepegtesd le. Semmiképpen ne törölgesd el az üvegeket, várd meg, míg maguktól megszáradnak. 


Az epret csumázd ki, majd alaposan mosd meg. Rakd egy tálba, és pépesítsd tiszta kézzel vagy botmixerrel. Szűrd át sűrű szövésű anyagon, érdemes megvárni, amíg jól lecsepeg. Így akár egy éjszakán át is pihentetheted.

Mérd le, és keverj hozzá literenként 60 deka cukrot, és add hozzá a borkő- vagy citromsavat. Várd meg, amíg a cukor felolvad, közben többször kevergesd meg. Amennyiben túl sűrű, hígítsd kevés forralt, lehűtött vízzel. Töltsd át üvegekbe, majd zárd le két réteg celofánnal, és húzd rá jó szorosan a csavart. 
A pépesített gyümölcsből főzz sűrű, édes, zamatos dzsemet! Csupán három hozzávalóra lesz szükséged. 

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük