Tökéletes feketeribizli-szörp főzés nélkül: így marad igazán élénk a színe

A ribizliszörp főzés nélkül készül, így marad gyönyörű, élénk a színe.

Feketeribizli-szörp főzés nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén készíts ribizliszörpöt fekete ribizliből! Főzést egyáltalán nem igényel, csak hagyd állni a gyümölcsöt egy napig, és utána jól csavard ki a levét. Ezzel a módszerrel a vitamintartalmát is megőrzi. A megadott mennyiség egy liter léhez elegendő.

Feketeribizli-szörp főzés nélkül

Hozzávalók 10 decihez

  • 1 l feketeribizli-lé
  • 1 l víz
  • 1 kg cukor
  • 1 dkg citromsav
  • 1 teáskanál nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A fekete ribizlit szemezd le a száráról. Alaposan mosd meg, daráld le, vagy krumplinyomóval, esetleg kézzel törd össze. Szórd meg citromsavval, és letakarva, hűvös helyen hagyd állni egy napig.

Másnap egy géz, textilpelenka vagy harisnya segítségével facsard alaposan ki. A kapott mennyiséget mérd le. Öntsd fel literenként egy liter vízzel és egy kiló cukorral, és kavard addig, amíg a cukor elolvad. Kanalazd tiszta, steril üvegbe. A tetejét szórd meg kevés tartósítószerrel, zárd le jól, és felbontásig fénytől védett, hűvös helyen tartsd.

Különleges szederlekvár chiamaggal: isteni és egészséges is

Ha a barack, az eper vagy a málna mellé a kamrád polcára egy kis érdekességet is csempésznél, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi szederlekvárt.

Elolvasom
Ezt is szeretjük