Nagyon finom nagyiféle házi málnaszörp: még most tárazz be télire belőle
A régimódi házi málnaszörpnek a bolti változat a nyomába sem érhet. Készítsd el friss, érett gyümölcsből!
Sokféleképpen készíthető házi málnaszörp. Van, aki hidegen teszi el, és napokig áztatja hozzá vízben a málnát, és van, aki megfőzi, így sokkal rövidebb idő alatt készen van a finom ital. Most egy ilyen, gyorsabb megoldást mutatunk. A szörpöt mindig alaposan sterilizált üvegbe töltsd: erre a legjobb módszer az, ha 70 fokos programon átmosod a mosogatógépben.
Málnaszörp házilag
Hozzávalók 10 decihez
- 1 kg málna
- 1 l víz
- 45 dkg cukor
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, kicsit törd át, és tedd egy lábosba. Öntsd fel vízzel, és kezdd el főzni. Amikor felforrt a víz, vedd lejjebb a lángot, és gyöngyöztesd húsz percig. Közben a keletkező habot szedd le. Amikor a víz már szép piros, egy sűrű szitán szűrd át a levet. A gyümölcsöt tedd a szitába, és várd meg, amíg minden lé kicsöpög belőle, de ne passzírozd. Az így kapott levet tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot, és kis lángon főzd addig, amíg a cukor felolvad. Ha esetleg még keletkezik hab, szedd le. Vedd le a tűzről, hagyd teljesen kihűlni, majd szedd csatos üvegekbe, és hűvös helyen tárold.
Bodzavirágból is nagyon finom szörp készülhet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept