Nagyon finom nagyiféle házi málnaszörp: még most tárazz be télire belőle

A régimódi házi málnaszörpnek a bolti változat a nyomába sem érhet. Készítsd el friss, érett gyümölcsből!

Málnaszörp házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokféleképpen készíthető házi málnaszörp. Van, aki hidegen teszi el, és napokig áztatja hozzá vízben a málnát, és van, aki megfőzi, így sokkal rövidebb idő alatt készen van a finom ital. Most egy ilyen, gyorsabb megoldást mutatunk. A szörpöt mindig alaposan sterilizált üvegbe töltsd: erre a legjobb módszer az, ha 70 fokos programon átmosod a mosogatógépben.

Málnaszörp házilag

Hozzávalók 10 decihez

  • 1 kg málna
  • 1 l víz
  • 45 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, kicsit törd át, és tedd egy lábosba. Öntsd fel vízzel, és kezdd el főzni. Amikor felforrt a víz, vedd lejjebb a lángot, és gyöngyöztesd húsz percig. Közben a keletkező habot szedd le. Amikor a víz már szép piros, egy sűrű szitán szűrd át a levet. A gyümölcsöt tedd a szitába, és várd meg, amíg minden lé kicsöpög belőle, de ne passzírozd. Az így kapott levet tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot, és kis lángon főzd addig, amíg a cukor felolvad. Ha esetleg még keletkezik hab, szedd le. Vedd le a tűzről, hagyd teljesen kihűlni, majd szedd csatos üvegekbe, és hűvös helyen tárold.

Házi bodzaszörp bevált recept alapján – Nem lehet eleget készíteni belőle

A bodza szerencsére vadon terem, annyit szedhetsz belőle, amennyit csak szeretnél, hogy aztán frissítő szörpöt készíthess belőle.

Elolvasom
Ezt is szeretjük