Nagyon finom nagyiféle házi málnaszörp: még most tárazz be télire belőle
A régimódi házi málnaszörpnek a bolti változat a nyomába sem érhet. Készítsd el friss, érett gyümölcsből!
![Málnaszörp házilag](https://kep.index.hu/1/0/4372/43725/437254/43725464_c85a76cfd524e15e5e7bdf7a6be761e9_wm.jpg)
Sokféleképpen készíthető házi málnaszörp. Van, aki hidegen teszi el, és napokig áztatja hozzá vízben a málnát, és van, aki megfőzi, így sokkal rövidebb idő alatt készen van a finom ital. Most egy ilyen, gyorsabb megoldást mutatunk. A szörpöt mindig alaposan sterilizált üvegbe töltsd: erre a legjobb módszer az, ha 70 fokos programon átmosod a mosogatógépben.
Málnaszörp házilag
Hozzávalók 10 decihez
- 1 kg málna
- 1 l víz
- 45 dkg cukor
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, kicsit törd át, és tedd egy lábosba. Öntsd fel vízzel, és kezdd el főzni. Amikor felforrt a víz, vedd lejjebb a lángot, és gyöngyöztesd húsz percig. Közben a keletkező habot szedd le. Amikor a víz már szép piros, egy sűrű szitán szűrd át a levet. A gyümölcsöt tedd a szitába, és várd meg, amíg minden lé kicsöpög belőle, de ne passzírozd. Az így kapott levet tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot, és kis lángon főzd addig, amíg a cukor felolvad. Ha esetleg még keletkezik hab, szedd le. Vedd le a tűzről, hagyd teljesen kihűlni, majd szedd csatos üvegekbe, és hűvös helyen tárold.
Házi bodzaszörp bevált recept alapján – Nem lehet eleget készíteni belőle
A bodza szerencsére vadon terem, annyit szedhetsz belőle, amennyit csak szeretnél, hogy aztán frissítő szörpöt készíthess belőle.
ElolvasomMég több recept