Még nem késő eltenni a lecsót télire! Ezzel a módszerrel biztos, hogy nem romlik meg
Ha elteszed télire a lecsót, egész évben tálalhatod a szaftos, tunkolni való finomságot.
Lassan vége a nyárnak, és ezzel együtt a lecsószezonnak is, még sincs semmi veszve: tedd el most friss, napérlelte zöldségekből, így ha a hűvösebb hónapokban megkívánod, csak fel kell bontanod egy üveggel. Ilyenkor elég csak az alapokat eltenni, tehát paprikát és paradicsomot. Minden egyebet - hagymát, fűszereket - majd akkor adj hozzá, amikor fogyasztásra veszed elő.
Lecsó télire egyszerűen
Hozzávalók 10 adaghoz
- 4 kg paprika
- 2 kg paradicsom
- 1 evőkanál só
- késhegynyi nátrium-benzoát üvegenként
Elkészítés:
A befőttesüvegeket sterilizáld. A paradicsomokat dobd forró vízbe. Fél perc múlva halászd ki, és amikor már kézbe tudod venni, könnyedén húzd le a héjukat. A paprikákat csumázd ki és szeleteld fel.
Egy nagy fazékban kezdd el főzni a paradicsomot. Amikor levet enged, add hozzá a paprikát és a sót. Főzd tíz percig, és szedd üvegekbe. Mindegyik tetejére szórj egy késhegynyi nátrium-benzoátot, és csavard rájuk jó alaposan a fedőt. Fordítsd az üvegeket öt percre fejjel lefelé, hogy vákuum képződjön rajtuk, majd helyezd őket száraz dunsztba két-három napra, amíg kihűlnek. Ezután mehetnek a kamra polcára.
Meglátod, milyen jól fog majd esni télen a belőle készített kolbászos, tarhonyás lecsó!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept