
Krémes, tejszínes házi fagyi bogyós gyümölcsökből: miért választanád a boltit?
A tejszínes, krémes, csupa gyümölcsös fagyi a legjobb hűsítő kánikulai napokon.


Ezt a mennyei fagyit nem kell főzni, csak turmixolni. Különféle friss bogyós gyümölcsökkel fantasztikus. Még van eper, de már ott piroslik a piacon a málna és a ribizli is, áfonyához pedig szinte egész évben hozzájuthatsz. Pár perc alatt összeállítod, és osztatlan sikert aratsz vele. Tálaláskor tejszínhabot is kínálhatsz hozzá.
Tejszínes, bogyós gyümölcsös fagyi
Hozzávalók
- 10 dkg málna
- 10 dkg ribizli
- 10 dkg áfonya
- 10 dkg eper
- 8 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 dl joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A ribizlit szedd le a száráról, az epret csumázd le, és a többi gyümölccsel együtt mosd meg, majd rakd egy turmixgépbe. Tedd hozzá a tejszínt, a joghurtot, a citrom levét, a kétféle cukrot, majd keverd simára. Kanalazd át a gyümölcsös keveréket jól zárható dobozba, és rakd a fagyasztóba.
Pihentesd legalább egy éjszakán át. Tálalás előtt kicsivel vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben tudd adagolni.
A behűtött, frissítő citromkrém is felér a fagyival. Sokkal jobban esik, mint bármilyen krémes süti.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept