Krémes, tejszínes házi fagyi bogyós gyümölcsökből: miért választanád a boltit?
A tejszínes, krémes, csupa gyümölcsös fagyi a legjobb hűsítő kánikulai napokon.

tejszíines-bogyos-gyumolcsos-fagyi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a mennyei fagyit nem kell főzni, csak turmixolni. Különféle friss bogyós gyümölcsökkel fantasztikus. Még van eper, de már ott piroslik a piacon a málna és a ribizli is, áfonyához pedig szinte egész évben hozzájuthatsz. Pár perc alatt összeállítod, és osztatlan sikert aratsz vele. Tálaláskor tejszínhabot is kínálhatsz hozzá. 

Tejszínes, bogyós gyümölcsös fagyi

Hozzávalók:

  • 10 dkg málna
  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg eper
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit szedd le a száráról, az epret csumázd le, és a többi gyümölccsel együtt mosd meg, majd rakd egy turmixgépbe. Tedd hozzá a tejszínt, a joghurtot, a citrom levét, a kétféle cukrot, majd keverd simára. Kanalazd át a gyümölcsös keveréket jól zárható dobozba, és rakd a fagyasztóba.
Pihentesd legalább egy éjszakán át. Tálalás előtt kicsivel vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben tudd adagolni.
A behűtött, frissítő citromkrém is felér a fagyival. Sokkal jobban esik, mint bármilyen krémes süti. 
 

 

 

Ezt is szeretjük