Mennyei marcipános szaloncukor házilag: ilyen finomat nem kapsz a boltban
A szaloncukor készítése közben garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz. A marcipánosnál jobbat nem is kívánhatsz.

marcipanos-szaloncukor-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szaloncukor igazi hungarikumnak számít, már Jókai Mór is imádta. Hosszú évtizedeken át otthon készítette a család apraja-nagyja. Bár most már bőséges a kínálat, a saját készítésű szaloncukornak nincs párja. A marcipános hihetetlenül finom. A víz helyett kevés rumot is tehetsz a masszába. A fán kívül tökéletes helye van az ünnepi asztalon, de ajándéknak sem utolsó. 

Marcipános szaloncukor

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg mandula
  • 20 dkg étcsoki
  • 3 cl víz
Recept idők

Elkészítés:

A mandula héját szedd le, daráld le jó apróra, a legegyszerűbb zöldségaprítóban, majd keverd össze a porcukorral. Öntsd hozzá fokozatosan a vizet, és gyúrd össze. Amikor összeáll, könnyen formázható, nem túl ragacsos a massza, fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

Pihentetés után formázz a masszából szaloncukrokat. A legegyszerűbb, ha először egy centi vastag hengereket készítesz, és azokat vágod fel kis darabokra. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd forgasd bele a villára szúrt marcipándarabokat. Rendezd a kész szaloncukrokat sütőpapírral borított tálcára. Amikor a csoki megszilárdul, csomagold selyempapírba.
A narancsos-mazsolás szaloncukor is mesés, az elkészítése pedig gyerekjáték. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük