Mennyei marcipános szaloncukor házilag: ilyen finomat nem kapsz a boltban
A szaloncukor készítése közben garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz. A marcipánosnál jobbat nem is kívánhatsz.

marcipanos-szaloncukor-receptje
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Lágy és nőies hullámok hő nélkül: csak egy póló kell hozzá »

Nőies, elegáns és idén nagyon divatos: így viseld az angol csipkét »

Méregtelenít és felturbózza a kollagéntermelést: a noni igazi bőrszépítő szupergyümölcs »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szaloncukor igazi hungarikumnak számít, már Jókai Mór is imádta. Hosszú évtizedeken át otthon készítette a család apraja-nagyja. Bár most már bőséges a kínálat, a saját készítésű szaloncukornak nincs párja. A marcipános hihetetlenül finom. A víz helyett kevés rumot is tehetsz a masszába. A fán kívül tökéletes helye van az ünnepi asztalon, de ajándéknak sem utolsó. 

Marcipános szaloncukor

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg mandula
  • 20 dkg étcsoki
  • 3 cl víz
Recept idők

Elkészítés:

A mandula héját szedd le, daráld le jó apróra, a legegyszerűbb zöldségaprítóban, majd keverd össze a porcukorral. Öntsd hozzá fokozatosan a vizet, és gyúrd össze. Amikor összeáll, könnyen formázható, nem túl ragacsos a massza, fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

Pihentetés után formázz a masszából szaloncukrokat. A legegyszerűbb, ha először egy centi vastag hengereket készítesz, és azokat vágod fel kis darabokra. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd forgasd bele a villára szúrt marcipándarabokat. Rendezd a kész szaloncukrokat sütőpapírral borított tálcára. Amikor a csoki megszilárdul, csomagold selyempapírba.
A narancsos-mazsolás szaloncukor is mesés, az elkészítése pedig gyerekjáték. 

Ezt is szeretjük