Mennyei marcipános szaloncukor házilag: ilyen finomat nem kapsz a boltban
A szaloncukor készítése közben garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz. A marcipánosnál jobbat nem is kívánhatsz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A szaloncukor igazi hungarikumnak számít, már Jókai Mór is imádta. Hosszú évtizedeken át otthon készítette a család apraja-nagyja. Bár most már bőséges a kínálat, a saját készítésű szaloncukornak nincs párja. A marcipános hihetetlenül finom. A víz helyett kevés rumot is tehetsz a masszába. A fán kívül tökéletes helye van az ünnepi asztalon, de ajándéknak sem utolsó.
Marcipános szaloncukor
Hozzávalók:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg mandula
- 20 dkg étcsoki
- 3 cl víz
Elkészítés:
A mandula héját szedd le, daráld le jó apróra, a legegyszerűbb zöldségaprítóban, majd keverd össze a porcukorral. Öntsd hozzá fokozatosan a vizet, és gyúrd össze. Amikor összeáll, könnyen formázható, nem túl ragacsos a massza, fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
Pihentetés után formázz a masszából szaloncukrokat. A legegyszerűbb, ha először egy centi vastag hengereket készítesz, és azokat vágod fel kis darabokra. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd forgasd bele a villára szúrt marcipándarabokat. Rendezd a kész szaloncukrokat sütőpapírral borított tálcára. Amikor a csoki megszilárdul, csomagold selyempapírba.
A narancsos-mazsolás szaloncukor is mesés, az elkészítése pedig gyerekjáték.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept