Isteni birsalmalikőr házilag: karácsonyra pont összeérnek az ízek
Ha most elkészíted a birsalmalikőrt, karácsonyra pont jó lesz. Gasztroajándéknak is kitűnő.

birsalmalikor
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Instant tésztából műköröm: nagyon bizarr, de működik »

Az év legfontosabb esküvői trendjei: 3 változás, aminek biztosan örülni fogsz »

Emma Stone arcát a felismerhetetlenségig retusálták a Louis Vuitton reklámjában: eltüntették a 31 éves színésznő vonásait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne elégedj meg azzal, hogy a birsalmából csak tömény sajtot készítesz! Az fanyar gyümölcs kiváló alapanyaga lehet a likőrnek is. Már az illata elcsábít, hát még az íze! Amennyiben karácsonyra szánod, dobd fel az ünnep fűszereivel! Nem túl tömény, de keverheted is. Sötét, hűvös helyen sokáig eláll.

Birsalmalikőr

Hozzávalók:

  • 3 db birsalma
  • 6 db vodka
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 3 db csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, és egy szivaccsal dörzsöld meg a héját. Vágd kisebb szeletekre, közben a magházat távolítsd el. Rakd egy nagyobb üvegbe, szórd rá a cukrot. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, és öntsd fel vodkával. Rázd meg, jól zárd le, és rakd száraz, hűvös, lehetőleg sötét helyre. Pihentesd legalább két-három hétig, közben többször rázogasd meg. Amikor jól összeérnek az ízek, szűrd át.
Önmagában is finom, de keverheted borral és pezsgővel is. Ha szépen becsomagolod, vagy mutatós üvegbe töltöd, gasztroajándéknak is kitűnő. 
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!

Ezt is szeretjük