Isteni birsalmalikőr házilag: karácsonyra pont összeérnek az ízek
Ha most elkészíted a birsalmalikőrt, karácsonyra pont jó lesz. Gasztroajándéknak is kitűnő.

birsalmalikor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne elégedj meg azzal, hogy a birsalmából csak tömény sajtot készítesz! Az fanyar gyümölcs kiváló alapanyaga lehet a likőrnek is. Már az illata elcsábít, hát még az íze! Amennyiben karácsonyra szánod, dobd fel az ünnep fűszereivel! Nem túl tömény, de keverheted is. Sötét, hűvös helyen sokáig eláll.

Birsalmalikőr

Hozzávalók:

  • 3 db birsalma
  • 6 db vodka
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 3 db csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, és egy szivaccsal dörzsöld meg a héját. Vágd kisebb szeletekre, közben a magházat távolítsd el. Rakd egy nagyobb üvegbe, szórd rá a cukrot. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, és öntsd fel vodkával. Rázd meg, jól zárd le, és rakd száraz, hűvös, lehetőleg sötét helyre. Pihentesd legalább két-három hétig, közben többször rázogasd meg. Amikor jól összeérnek az ízek, szűrd át.
Önmagában is finom, de keverheted borral és pezsgővel is. Ha szépen becsomagolod, vagy mutatós üvegbe töltöd, gasztroajándéknak is kitűnő. 
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!

Ezt is szeretjük