Különleges, ehető sajtkosár egyszerűen: ebben tálald a salátát
Bármelyik salátát feldobhatod, ha saját készítésű sajtkosárban kínálod. Sokkal egyszerűbb, gyorsabb, mint gondolnád.


- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Helen Mirren is odáig van a szíriai tervező különleges ruháiért: a legújabb kreációk láttán leesett az állunk »
- Szupernőies kiegészítő tér vissza tavasszal: a láncos öv lesz a szezon nagy slágere »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Vannak olyan események, családi összejövetelek, amikor a tálalás is nagyon fontos. Saját készítésű sajtkosarakban garantáltan még csábítóbbá válnak a különböző saláták, apró falatok, nassok. Többféle sajtot, akár kisebb maradékokat is érdemes használni hozzá. Gyorsan kell dolgoznod, hogy könnyen tudd formázni a kosarat. Egy darabhoz 10-15 deka sajttal számolj!
Sajtkosár
Hozzávalók:
- 40 dkg sajt
Elkészítés:
A sajtokat reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Rendezd egy teflonserpenyőbe körülbelül kör alakban. Közepes lángon süsd addig, amíg szép piros lesz. Érdemes alátétet is használni, hogy ne égjen le hirtelen.
Sütőben is megsütheted, ebben az esetben halmozd a reszelt sajtot sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakba, majd magas hőfokon süsd pár percig.
Amikor a sajtkorong elkezd pirulni, vedd ki a sütőből, vagy óvatosan szedd ki a teflonból. Rögtön fordítsd rá egy beolajozott formára, ami akár pohár is lehet. Kicsit nyomkodd is rá, majd hagyd rajta teljesen kihűlni. Tálalás előtt kanalazd a salátát a kosárba.
A tonhalsaláta kiváló választás a sajtkosárba, ráadásul gyors és egyszerű is.
Még több recept