Házi rusztikus, olívás kenyér: kívül ropogós, belül foszlós
Ha megerőltetés nélkül szeretnél házi kenyeret készíteni, ez az olívás ciabatta a te recepted!

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »
- A 40 éves Alessandra Ambrosio szexi fürdőruhákban pancsol: visszatérnek a ’90-es évek fazonjai »
- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A házi kenyérnek nincs párja! Az olívás pékáru isteni, a külseje ropogós, belül nagyon puha, lyukas. Nem kell külön dagasztani, csak jó sokáig keleszteni. Érdemes este összeállítani, majd reggel frissen, melegében kisütni. Langyosan a legfinomabb, két napig finom, friss marad.
Házi olívás kenyér
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 12 dkg olívabogyó
- 3.5 dl víz
- 2.5 dkg élesztő
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Szitáld egy tálba a lisztet, majd keverd össze az élesztővel, a sóval, az olajjal és a langyos vízzel. Kicsit dolgozd össze villával, lágy, galuskaszerű tésztát kell kapnod. Nem kell túlzásba vinni a keverést. Takard le fóliával, és pihentesd legalább egy éjszakán át.
Másnap a tésztát gyúrd át lisztezett felületen, rakd bele a feldarabolt olívabogyót, és formázd hosszúkásra. Addig nyújtsd, lapítsd, csavard, amíg tetszetős formát nem kapsz. Rakd egy tepsibe, szórd meg liszttel, és keleszd még fél órát. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
Ha szereted a francia kenyeret, próbáld ki otthon! Ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz otthon is.
Még több recept