A tökéletes házi sült gesztenye receptje: parázson vagy sütőben is elkészítheted
A sült gesztenye tagadhatatlanul az egyik legjobb dolog ősszel és télen. Szívünket és lelkünket is egyaránt átmelegíti az egyre hűvösebb időben.

hazi-sult-gesztenye
    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
    • 27
    • 28
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem muszáj sorban állni fesztiválokon, vásárokban a gesztenyeárusoknál, otthon is elkészítheted a sült gesztenyét. Az isteni csemegét parázs fölött és sütőben is sütheted. Tökéletes lehet a végeredmény, ha ismersz néhány praktikát. A minőségi alapanyag és a hosszas áztatás is nagyon fontos.

Tökéletes sült gesztenye

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
Recept idők

Elkészítés:

Amikor a gesztenyét beszerzed, ügyelj arra, hogy szép, kemény, fényes szemeket válogass össze, ne kerüljenek bele lyukas, foltos darabok. Sütés előtt tedd hideg vízbe a gesztenyéket. Azokat dobd ki, amelyek feljönnek a víz tetejére. Az egészséges szemeket áztasd be két-három órára vagy akár egész éjszakára. Ezután a gesztenye domború oldalát vágd be X alakban lehetőleg úgy, hogy a húsa ne sérüljön. 

 

Amennyiben sütőben sütöd, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rendezd el benne a szemeket úgy, hogy a metszések felül legyenek. Fedd le alufóliával, majd 220 fokra felmelegített sütőben süsd körülbelül 20 percig. Távolítsd el a fóliát, és süsd még öt-nyolc percig. Ha felpöndörödik a héjuk, akkor kiveheted. Csomagold a forró gesztenyét egy nedves konyharuhába, pihentesd 10-15 percig, majd pucold meg, amíg még meleg.

 

A parázson sütés is könnyen megvalósítható otthon. Melegítsd elő a grillt, majd a már előkészített gesztenyéket tedd egy serpenyőbe. A legjobb, ha öntöttvas edényt használsz. Sütés közben többször rázogasd meg. Körülbelül 10 perc alatt megsül a gesztenye. Ha szépen szétnyíltak a szemek, vedd le a parázsról az edényt.
A gesztenyéből csábító trüffelgolyókat is  készíthetsz. Feltétlenül dobd fel rummal is. 

Ezt is szeretjük