Dagasztás nélküli, foszlós házi kenyér, amit kezdőknek is könnyű elkészíteni
Nagyon kevés munka van ezzel a házi kenyérrel, a különlegessége, hogy 12 órán át kell pihentetni.

legegyszerubb-hazi-kenyer
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

Csodát tesz a bőrrel a rozmaringolaj, ha így használod: élénkíti a bőrt és csökkenti a ráncokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell, hogy a kenyérsütés bonyolult legyen. Ha nincs kovászod, de még találsz a kamrában szárított élesztőt, az is tökéletes lesz. Nem kell dagasztani sem, csak időben fogj hozzá, mert a tésztát jó 12 órán át kell pihentetni. Teljes kiőrlésű liszttel is elkészítheted. 

Dagasztás nélküli házi kenyér

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, az élesztőt, és öntsd hozzá a langyos vizet. Keverd össze egy-két perc alatt, majd egy nagy edényben, lefedve pihentesd 12 órán keresztül. Fontos, hogy legyen helye bőven, mert jól megemelkedik. 

Kelesztés után melegítsd elő a sütőt 250 fokra, majd a lágy tésztát rakd egy edénybe. A legjobb, ha ez vaslábos, cserépedény, esetleg jénai tál. Takard le, mehet a sütőbe, majd 30 perc múlva vedd le a tetejét, és süsd még 15-20 percig.
A kívül ropogós, belül foszlós francia kenyeret is megsütheted otthon. 

Ezt is szeretjük